Sinop'un Boyabat İlçesinde; Tarihi Orta Çarşı Aslına Uygun Restore Ediliyor 
Paylaş

Sinop'un Boyabat İlçesinde; Tarihi Orta Çarşı Aslına Uygun Restore Ediliyor 

Ekleme: 13.01.2023 16:20 Güncelleme: 03.06.2026 14:17

Sinop’un Boyabat ilçesinde en eski çarşı olmasıyla bilinen Tarihi Orta Çarşı’da başlatılan restorasyonun ilk etabı tamamlanarak iş yerleri mülk sahiplerine teslim edildi.   

Boyabat ilçesinin ilk çarşısı olan tarihi Orta Çarşı'da, 1924 yılında çıkan yangın sonrasında İtalyan mimarisiyle yeniden inşa edilen ve 100 yıla yakın süredir yıpranan dükkanlarda ilçenin tarihi dokusuna özgü restorasyon çalışmalarında birinci etap çalışmalar tamamlandı. İhale edilecek ikinci etap proje ile çalışmaların 200’den fazla iş yerinde devam edeceği bildirildi. 

BOYABAT TURİZM 
ŞEHRİ OLACAK 

Çalışmalarda gelinen son durumu anlatan Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Boyabat’ın tarihinin çok eski olduğunu kaydetti. Coşar, “Orta Çarşı ile ilgili birinci etap çalışmalarımız bitti ve mülk sahiplerine teslim edildi. Dış cephesi, iç cephesi gibi ne gerekiyorsa çalışmaları nihayete erdi. Şimdi ikinci etap ihale süreci başladı, en kısa sürede ihalesi yapılacak ve dolayısıyla Boyabat, sadece sanayi şehri değil, aynı zamanda bir turizm şehri olacak.Aynı Safranbolu gibi, Ankara Hamamönü gibi, Çorum merkezde bulunan mahallelerimiz gibi inşallah tarihinin güzelliklerini yaşatacak hale gelmesi için gayret gösteriyoruz. Birinci etapta 61 iş yeri yenileme çalışmaları bitti, ikinci etapta da 200’ün üzerinde iş yerinin yenileme çalışmaları ihaleye çıkacak” diye konuştu. 
  
İHA 

Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar

Tarihi çarşı aslına uygun olarak restore ediliyor.İlk etap tamamlandı, ikinci etap ile ilgili ihale çalışmaları sürüyor. 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.