Sivas'ta Peş Peşe Depremler: 4.7 ve 4.1 Büyüklüğünde
Paylaş

Sivas'ta Peş Peşe Depremler: 4.7 ve 4.1 Büyüklüğünde

Ekleme: 17.10.2024 12:10 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Sivas'ta peş peşe meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler sonrası saha taramaları devam ediyor. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durum bulunmuyor.

AFAD, Sivas'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremler, Malatya'da gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki sarsıntının hemen ardından geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "AFAD ve ilgili kurumlarımız saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durum yok. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

PEŞ PEŞE MEYDANA GELEN DEPREMLER

Sivas'ta ilk deprem saat 11.29'da 4.7 büyüklüğünde ve 10.57 kilometre derinlikte meydana geldi. Bu depremin ardından saat 11.39'da 4.1 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi. Sivas Valisi de yaptığı açıklamada, "Saha taramalarımız devam ediyor, olumsuz bir durum yok." dedi.

DEPREM KORKUSU DEVAM EDİYOR

Son günlerde Türkiye genelinde artan depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Yetkililer, olası depremler karşısında dikkatli olunması ve güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini vurguluyor.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.