Son Bir Haftada 21 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Paylaş

Son Bir Haftada 21 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar kapsamında son bir haftada 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan operasyonlarla ilgili yeni açıklama geldi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

TSK, TERÖRE KARŞI KARARLILIKLA MÜCADELE EDİYOR

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelede proaktif savunma ve güvenlik stratejisi uyguladığını belirterek, "1 Ocak'tan bu yana Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 523 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Son bir hafta içerisinde ise 21 terörist etkisiz hale getirilmiş, ayrıca 3 PKK'lı terörist daha teslim olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletine teslim olmaktır" diyen Aktürk, TSK'nın yüksek hassasiyetle hareket ettiğini ve sivillere zarar vermemek için azami dikkat gösterildiğini vurguladı.

HUDUT GÜVENLİĞİNDE SIKI TEDBİRLER DEVREDE

Hudut güvenliği konusuna da değinen Aktürk, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3'ü terör örgütü mensubu olmak üzere 70 kişi yakalanmış, 977 kişi ise sınırı geçemeden engellenmiştir." açıklamasını yaptı. 1 Ocak'tan itibaren yasa dışı yollarla geçmeye çalışan kişi sayısının 1086'ya ulaştığını, sınırda yakalanmadan engellenenlerin ise 15 bin 25 kişi olduğunu belirtti.

ULUSLARARASI GÜVENLİK VE SAVUNMA STRATEJİLERİ

Milli Savunma Bakanlığı'nın uluslararası operasyonlara aktif katılımının devam ettiğini belirten Aktürk, İngiltere'de düzenlenen Ukrayna Güvenlik Sempozyumu'na Türk yetkililerin de katıldığını ifade etti.

Ayrıca NATO ve uluslararası güvenlik mimarisiyle ilgili olarak, Türkiye'nin Avrupa güvenlik sistemine kendi milli menfaatleri doğrultusunda katkı sunduğunu belirtti. "Ordumuz, sahip olduğu tecrübesi ve modern donanımıyla bölgesel ve küresel güvenliğin ayrılmaz bir parçası olma niteliğini sürdürecektir." dedi.

GAZZE'DE YAŞANANLAR VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Aktürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılara da değindi ve "İsrail, uluslararası hukuku ve insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almıştır." ifadelerini kullandı.

Savunmasız Filistin halkının maruz kaldığı bu şiddetin, uluslararası toplum tarafından sert bir dille kınandığını belirtti. "Bölgesel istikrar ve barışın sağlanması için uluslararası toplum kararlı bir duruş sergilemelidir." dedi.

SAVUNMA SANAYİ VE YENİ SİLAH SİSTEMLERİ ENVANTERE ALINIYOR

Aktürk, yerli ve milli savunma sanayisinin gelişimini de ele alarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yeni nesil Fırtına Obüsleri ve SAR-56 Piyade Türekleri'nin envantere alındığını duyurdu.

Ayrıca, 2025 yılı askeri öğrenci ve uzman erbaş temini başvurularının başladığını belirtti.

SONUÇ VE GENEL DEĞERLENDİRME

Türkiye, terörle mücadele stratejisini sürdürerek bölgesel ve küresel güvenliğe katkı sunmaya devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılara uluslararası toplumun sert tepki vermesi gerektiği vurgulanırken, NATO ve diğer güvenlik mekanizmalarıyla Türkiye'nin uluslararası arenadaki rolü giderek artıyor.

Ayrıca, savunma sanayisinde yapılan yerli ve milli hamlelerle, TSK'nın donanım gücünü arttırdığı belirtiliyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.