SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
SON DAKİKA | ABD Başkanı Biden'dan tarihe geçecek skandal açıklama! Hastane katliamı için İsrail'i temize çıkarmaya çalışarak 'Saldırılar devam etmeli' dedi

SON DAKİKA | ABD Başkanı Biden'dan tarihe geçecek skandal açıklama! Hastane katliamı için İsrail'i temize çıkarmaya çalışarak 'Saldırılar devam etmeli' dedi

Hazır

Giriş: 18.10.2023 11:57 Güncelleme: 18.10.2023 11:57
Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı ortak açıklamada "İsrail bu saldırılara cevap verdi ve bu bence devam etmeli ki kendinizi savunmak için ne gerekiyorsa yapabilesiniz. Bunun olmasını da temin edeceğiz" dedi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sonrasında dün akşam Gazze'deki bir hastane İsrail tarafından vurulmuştu. İnfial yaratan olay sonrasında ABD Başkanı Joe Biden, bugün İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Netanyahu Biden'ı havalimanında karşılarken ikili daha sonra kameraların karşısına geçip açıklama yaptı.

Netanyahu'nun açıklamasından satır başları:

"KARARLIĞINIZ İSRAİL HALKI VE TEK İSRAİL DEVLETİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Hem barış ve güvenliğin bölgemizde yerleşmesi için elimizden geleni yapacağız, kararlıyız. Sayın Başkan, İsrail'in insanları için sizin gibi gerçek bir dosttan daha iyisine sahip olmak mümkün değil. Sizin kişisel kararlılığınız İsrail'in halkı ve tek İsrail devleti için çok önemli."

Biden'ın açıklamasından satır başları:

"BÜTÜN DÜNYANIN BİLMESİNİ İSTEDİK"

"Sayın Başbakan çok teşekkürler. Ben bugün burada olmak istedim, çok basit bir sebeple: İsrail'in yanında ABD'nin yer aldığını bütün dünyanın bilmesini istedik.

Hamaslı teröristler 1300 kişinin hayatını aldı ve bunlar gerçekten katledildi.

"İNSANLARI ESİR ALDILAR"

31 Amerikalı da bu kişilerin arasındaydı. İnsanları esir aldılar, aralarında çocuklar da vardı. Hamas tarafından kaçırılan çocukların neler hissetmiş olabileceğini tahayyül dahi edemiyorum. Öyle korkunç, feci şeylere sebep oldular ki bunlar tamamen mantık dışı.

"SALDIRILAR DEVAM ETMELİ, BUNUN OLMASINI DA TEMİN EDECEĞİZ"

Amerikalılar endişeli çünkü biliyorlar ki bunun yolunu bulmak için çok da kolay bir saha, arazi olmadığı belli. İsrail bu saldırılara cevap verdi ve bu bence devam etmeli ki kendinizi savunmak için ne gerekiyorsa yapabilesiniz. Bunun olmasını da temin edeceğiz.

Hastanenin bombalanması sizin tarafınızdan yapılmamış ama bundan emin olmayan bir sürü kişi var ortada. Masum Filistinlilerin hayatlarını koruma ve kurtarma konusunda da dikkatli olmalıyız. Çünkü biz böyle insanlarız. Hamas'a bu gücümüzü göstermek çok önemli. İsrail'in belli bir değerler seti var. Amerikalılar adına burada olmaktan çok memnunum. İsrail halkının cesareti, kararlılığı, kahramanlığı çok çarpıcı. Burada olmaktan gurur duyuyorum."
 

 

mynet.com

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap