Son Dakika: Hamdi Akın, İBB Soruşturması Kapsamında İfadeye Çağrıldı
Paylaş

Son Dakika: Hamdi Akın, İBB Soruşturması Kapsamında İfadeye Çağrıldı

AKFEN Holding Başkanı Hamdi Akın ve Astaş Holding Başkanı Vedat Aşçı, İBB soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) soruşturması kapsamında iş dünyasının önemli isimlerinden AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı’yı ifadeye çağırdı.

“GÖZALTI HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, bazı medya organlarında yer alan “Hamdi Akın gözaltına alındı” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, “İlgili şahıs İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş ve eylemlerine yönelik yürütülmekte olan derdest olan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılmıştır” denildi.

HAMDİ AKIN HİSSELERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ

Hamdi Akın’ın ifadeye çağrılması haberiyle birlikte AKFEN Holding hisseleri borsada değer kaybetti. Dünkü kapanışta 23,60 TL seviyesinde olan hisse senedi, gelişmenin ardından yaklaşık yüzde 4 düşüşle 22,70 TL’ye geriledi.

VEDAT AŞÇI DA İFADEYE ÇAĞRILDI

Aynı soruşturma kapsamında Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul’ün Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı’nın da ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Soruşturmanın, İBB’ye bağlı bazı iş ve ihalelere ilişkin iddialar çerçevesinde yürütüldüğü belirtildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.