Son Dakika: Ümit Karan’ın Kan ve Saç Örneği Sonuçları Çıktı

Son Dakika: Ümit Karan’ın Kan ve Saç Örneği Sonuçları Çıktı

Hazır

Giriş: 19.01.2026 17:52 Güncelleme: 30.05.2026 22:45
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan eski milli futbolcu Ümit Karan'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki uyuşturucu test sonucu pozitif çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması" kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Ümit Karan ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek kan, saç ve idrar örneği alınan Karan’ın test sonuçları açıklandı.

ADLİ TIP RAPORU: KOKAİN TESPİT EDİLDİ

Edinilen son dakika bilgisine göre, Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemeler sonucunda Ümit Karan’ın uyuşturucu test sonucu pozitif çıktı. Yapılan detaylı analizlerde Karan’ın kanında ve idrarında kokain maddesine rastlandığı rapor edildi. Bu gelişme, devam eden soruşturma dosyasındaki en kritik kanıtlardan biri olarak kayda geçti.

MEKAN SAHİBİNİN DE TESTİ POZİTİF

Soruşturma kapsamında sadece Ümit Karan değil, ünlülerin uğrak mekanı olan "Kütüphane" adlı eğlence merkezinin sahibi Yılmaz Efe ve uyuşturucu temin ettiği iddia edilen Timuçin Ünal'ın da test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi. Özellikle Yılmaz Efe'nin de kokain kullandığının adli tıp raporuyla kesinleştiği ifade edildi.

"UYUŞTURUCU TİCARETİ" SUÇLAMASIYLA TUTUKLANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Ümit Karan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" ile "uyuşturucu madde sağlamak" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Karan, hakimlikteki sorgusunda üzerine atılı suçlamaları reddetmişti; ancak çıkan pozitif test sonuçlarının davanın seyrini nasıl etkileyeceği merak konusu.

OPERASYONUN GEÇMİŞİ

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında aralarında çok sayıda tanınmış ismin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar Ümit Karan dahil toplam 13 kişi tutuklanırken, diğer şüpheliler hakkında adli kontrol kararları uygulanmıştı.

 

Erkan Şenel

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap