Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Tırmanış (Bouldering) Gençler Türkiye Şampiyonası, Samsun'da başladı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona, 37 kulüpten 85 sporcu katılıyor.
İLK GÜNDE SIRALAMA TURU YAPILDI
Şampiyonanın ilk gününde sporcular, sıralama tırmanışlarını gerçekleştirdi. Yarışmanın ikinci gününde ise sporcular final tırmanışları için mücadele edecek.
4 KATEGORİDE MÜCADELE SÜRÜYOR
Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Ekin, spor tırmanışın olimpik bir branş olduğunu belirterek, “İki gün sürecek olan bu müsabakalarda kız-erkek 4 ayrı kategoride 85 sporcumuz yarışacak.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNİ SAMSUN’DA AĞIRLIYORUZ”
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin en iyi dağcılarını Samsun’da ağırlıyoruz. Bu tür organizasyonlar, genç sporcularımız için önemli bir deneyim ve motivasyon kaynağı.”
Yarışma, sporcuların teknik becerilerini sergilemesi ve ulusal düzeyde tecrübe kazanması açısından büyük önem taşıyor. Final müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilecek.
Anadolu Ajansı