Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 2024 Temmuz ayında alacakları maaş zammını merakla beklerken, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle birlikte yılın ilk üç ayına ait enflasyon farkı netleşti.
MART ENFLASYONU YÜZDE 2,46 OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre mart ayı enflasyonu yüzde 2,46 olurken, yıllık bazda enflasyon yüzde 38,10 olarak gerçekleşti.
TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 10,06’YA ULAŞTI
Ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan 3 aylık süreçte oluşan birikimli enflasyon oranı yüzde 10,06 olarak hesaplandı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında en az bu oranda zam almaya hak kazandı. Önümüzdeki nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin de eklenmesiyle birlikte, kesin zam oranı netleşmiş olacak.
REFAH PAYI BU DÖNEM DE GÜNDEMDE DEĞİL
Hükümetin uyguladığı sıkı para politikaları ve kemer sıkma programları nedeniyle, temmuz ayında da emeklilere sadece enflasyon farkı kadar artış yapılması bekleniyor. Ocak ayında yıllar sonra ilk kez refah payı verilmemiş, yalnızca enflasyon oranı baz alınmıştı. Temmuz için de benzer bir tablonun oluşacağı öngörülüyor.
HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Henüz refah payına dair resmi bir açıklama yapılmazken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikaları doğrultusunda ek artış yapılmayacağı beklentisi sürüyor. Emekliler ise geçim sıkıntısına karşı ek düzenlemeler bekliyor.
Kaynak: sozcu.com.tr