Fas'ın ev sahipliğinde 35'incisi düzenlenecek olan Afrika Uluslar Kupası için heyecan dorukta. 21 Aralık'ta başlayacak ve 18 Ocak'ta sona erecek olan bu dev organizasyonda, Trendyol Süper Lig'den tam 11 farklı kulüpten 21 futbolcu ülkelerinin başarısı için ter dökecek. Takımlarının ligdeki kritik virajlarında eksiklikleri hissedilecek bu isimler, bir ay boyunca kıtanın en büyüğü olmak için mücadele edecek.
GALATASARAY VE ALANYASPOR ZİRVEDE
Turnuvaya en fazla oyuncu gönderen ekipler, üçer isimle Galatasaray ve Alanyaspor oldu. Sarı-kırmızılı ekipte gözler özellikle Nijerya forması giyecek olan dünya yıldızı Victor Osimhen'in üzerinde olacak. Alanyaspor ise Steve Mounie, Maestro ve Meschack Elia gibi as oyuncularından turnuva boyunca mahrum kalacak. Fenerbahçe'den ev sahibi Fas'ın kadrosuna seçilen Youssef En-Nesyri ve Beşiktaş'tan Nijeryalı yıldız Wilfred Ndidi de dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.
SAMSUNSPOR'UN GOLCÜSÜ SENEGAL YOLCUSU
Karadeniz temsilcimiz Samsunspor'da sergilediği performansla alkış toplayan Cherif Ndiaye, Senegal Milli Takımı'nın kadrosuna davet edilerek turnuvadaki yerini aldı. Ligdeki takımları en çok zorlayacak ülke ise 4 oyuncu gönderen Fildişi Sahili oldu. Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir ve Rizespor'dan oyuncuların yer aldığı Fildişi Sahili, Süper Lig ağırlıklı bir kadroyla kupayı hedefliyor. Turnuva süresince ligdeki kulüplerin kadro derinliği ve yapılacak rotasyonlar şampiyonluk yarışında belirleyici rol oynayacak.
Anadolu Ajansı