Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangını ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bolu İl Özel İdaresi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve yangın sigortası düzenleyen sigorta acentesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
78 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
21 Ocak’ta Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen büyük yangında 78 kişi yaşamını yitirirken, 51 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından yapılan soruşturmada 28 kişi gözaltına alınmış, 19 kişi tutuklanmıştı. Ancak Tanju Özcan, yetkililerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını öne sürerek soruşturmanın eksik yürütüldüğünü ifade etti.
ÖZCAN: "SORUŞTURMA EKSİK YÜRÜTÜLÜYOR"
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savcılığa sunduğu dilekçede şu ifadelere yer verdi:
"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genel ve yerel yönetici-sorumlularından kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. İl Özel İdaresi'nin yöneticilerinin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin ifadeleri alınmamış, yangın sigortasını düzenleyen sigorta firması yetkilileri hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Soruşturmanın bu eksikler tamamlanmadan yürütülmesi halinde maddi gerçeklere ulaşılması mümkün olmayacaktır. Delillerin karartılması ihtimali dahi bulunmaktadır."
İhlas Haber Ajansı