Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "irtikap" soruşturması kapsamında 28 Şubat sabahı gözaltına alınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki 12 kişi, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ BAŞARIR BOLU'DA
Süreci yakından takip etmek üzere CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile milletvekilleri Mahmut Tanal, Yaşar Tüzün ve Mustafa Sarıgül Bolu'ya gelerek adliye önünde toplandı. Partililer ve vatandaşlarla birlikte bekleyişini sürdüren CHP heyeti, adliyeye geçerek ifade süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. İfade sırasında Tanju Özcan’ın mevcut sağlık sorunları nedeniyle sürece kısa bir ara verildiği öğrenildi.
"BİZİM KAÇMA ŞÜPHEMİZ YOK, OLAMAZ"
Adliye önünde Tanju Özcan’ın ailesiyle birlikte gazetecilere açıklama yapan Ali Mahir Başarır, gözaltı yöntemini sert dille eleştirdi. Başarır, "İki dönemdir seçilen Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan, şu anda adliyeye ifade veriyor. Ve ifadesine ara verilmek zorunda kaldı. Çünkü ciddi anlamda şeker hastalığı var. Daha yakın bir zamanda pankreatit atağı geçirdi. Uzun süre hastanede kaldı. Ben buradan sesleniyorum savcılara, hakimlere; kendisini bir davetiyeyle bu adliyeye çağırsaydınız gelmeyecek miydi? Bizim kaçma şüphemiz yok, olamaz" dedi.
"BURADA BOLU HALKI YARGILANIYOR"
Yapılan operasyonun hukuki değil siyasi bir süreç olduğunu savunan Başarır, soruşturmanın temelini oluşturduğu iddia edilen vakıf yardımlarına değindi. Başarır sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın ve Türkiye'nin hiçbir yerinde, bir vakfa gönül rızasıyla yardım topladığı için insanlar yargılanmaz. Tanju Özcan'ın cebine tek bir kuruş geçmemiştir. Böyle bir iddia da yok. Burada biz yargılanmıyoruz, burada Bolu halkı yargılanıyor. Demokrasi yargılanıyor. Bu rezalete son verin. İfadesi birazdan bitiyor. Mahkemeye sevk etmeksizin başkanı Bolu halkına teslim edin."

Demirören Haber Ajansı

