Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Canik ilçesi Belediyeevleri Kavşağı’ndaki yağmurlu havalarda oluşan taşkın sorununa el attı.
Bandırma Vapuru sahilinden başlayan yağmur suyu deşarj hattı yapım çalışması, Atatürk Bulvarı’na ulaştı. Birinci tünel inşaatını tamamlayan SASKİ ekipleri, ikinci tünelin imalatını gerçekleştiriyor. Bölgede toplamda 2 bin 600 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeyecek ekipler, uzun vadede aynı sorunun bir daha meydana gelmemesi için geniş çaplı betonarme borular kullanıyor.
10 MİLYON
LİRALIK YATIRIM
10 milyon TL’lik yatırım, 2021 yılının ortalarında bitirilecek. İlçede altyapı işlemlerini hızlandıran SASKİ, ihtiyaç duyulan diğer mahallelerde de yağmur suyu drenaj hatları, mevcut hatların bakım, onarım ve logar temizliklerine de devam ediyor. Feride İÇKİLLİ