Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada önemli düzenlemeleri ele alacak.
SİBER GÜVENLİK BAŞKANLIĞI KANUN TEKLİFİ
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı'nın kanuni altyapısını oluşturan 21 maddelik kanun teklifinin görüşmelerine Meclis Genel Kurulu'nda devam edilecek. Şu ana kadar 13 maddesi kabul edilen teklifte, Başkanlığın teşkilat yapısı ile görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM
Türkiye'nin ilk İklim Kanunu teklifi de Genel Kurul'da ele alınacak. Bu teklif, iklim değişikliğiyle mücadelede somut adımlar atmayı ve Türkiye'nin 2053 sıfır emisyon hedeflerine ulaşmasını amaçlıyor. Düzenleme kapsamında, yasak ve sınırlamalara uymayan şirketlere 20 milyon liraya kadar idari para cezası verilmesi öngörülüyor.
AK PARTİ'DEN 15 MADDELİK TORBA TEKLİFİ
AK Parti'nin hazırladığı 15 maddelik torba kanun teklifi, bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Bu düzenleme ile biletsiz yolcu taşıyanlara verilen idari para cezalarının artırılması planlanıyor. Mevcut durumda 300 lira olan cezanın alt sınırı 8 bin 500 liraya, üst sınırı ise 85 bin liraya çıkarılacak. Ayrıca, sözleşmesiz taşımacılık yapanlara da aynı miktarlarda idari para cezası uygulanacak.
BOLU'DAKİ OTEL YANGINI ARAŞTIRILIYOR
Meclis'te, Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınını inceleyen komisyon, bu hafta Türk Standartları Enstitüsü temsilcilerini dinleyecek.
KADIN DERNEKLERİ MECLİS'TE SUNUM YAPACAK
Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu'nda, KADEM başta olmak üzere çeşitli kadın dernekleri sunum yapacak. Ayrıca, Yapay Zeka Araştırma Komisyonu'nda hem yurt içinden hem de yurt dışından bilim insanları dinlenecek.
Haber Merkezi