Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), gündemindeki kritik konuları görüşmek üzere yoğun bir haftaya giriş yapıyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarını gündemine alarak tüm partilerin uzlaşısıyla olayların araştırılması için bir komisyon kurmaya hazırlanıyor.
OKUL SALDIRILARI İÇİN ÖZEL ARAŞTIRMA KOMİSYONU
Türkiye’yi yasa boğan saldırılar, Meclis’in bu haftaki en önemli başlıklarından biri olacak. Genel Kurul’da salı günü okul saldırılarına ilişkin genel görüşme yapılacak. Milletvekilleri saldırılarla ilgili değerlendirmelerini paylaşacak, ardından araştırma komisyonunun kurulmasına ilişkin karar alınacak. Kurulacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak. Süreç boyunca konuya ilişkin tüm taraflar ve uzmanlar Meclis’te dinlenecek. Saldırılar tüm yönleriyle incelenecek, alınması gereken önlemler belirlenecek.
ÇOCUKLARA SOSYAL MEDYA KISITLAMASI VE DOĞUM İZNİ DÜZENLEMESİ
Meclis, okul saldırılarının yanı sıra yasama çalışmalarını da sürdürecek. Genel Kurul’un hafta içindeki bir diğer gündem maddesi, 15 yaş ve altındaki çocuklara sosyal medya kısıtlaması getiren kanun teklifi olacak. Düzenleme ile çocukların internet ortamındaki zararlı içeriklerden korunması amaçlanıyor. Teklif kapsamında annelerin doğum izninin 24 haftaya çıkarılması da öngörülüyor.
BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ DÜZENLEMESİ KOMİSYONDA ELE ALINACAK
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu da 2024 yılının ağustos ayında başıboş sokak köpekleri sorununa çözüm amacıyla yürürlüğe giren düzenlemenin sahadaki yansımalarını değerlendirecek. Komisyonda, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerin uygulamadaki etkilerine ilişkin sunum yapılacak.
Haber Merkezi