Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde staj yapan öğrencilere yönelik taciz iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında üç şüpheli hakkında daha tutuklama kararı verildiğini açıkladı. Daha önce bir kişinin tutuklandığı soruşturmada, son kararlarla birlikte tutuklu sayısı 4’e yükseldi. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İDARİ SORUŞTURMA BELGELERİYLE DERİNLEŞTİ
Soruşturma, TBMM’de staj yapan D.K. isimli öğrencinin 4 Aralık’ta Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne başvurarak Meclis lokantasında görevli H.İ.G.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmesiyle başlamıştı. İlk şüpheli H.İ.G., 10 Aralık’ta gözaltına alınmış ve önceki gün Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan tutuklanmıştı.
Soruşturma, TBMM Genel Sekreterliği tarafından gönderilen idari soruşturma evraklarının incelenmesiyle derinleştirildi. Mağdur D.K.’nin ifadesi ve idari soruşturma evraklarında benzer olayların mağduru oldukları anlaşılan diğer 3 mağdurun daha Çocuk İzlem Merkezi’nde beyanları alındı. Bu beyanlar üzerine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 4 şüpheli daha dün gözaltına alındı.
3 KİŞİ TUTUKLANDI, 1 KİŞİ SERBEST
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, polisteki işlemlerinin ardından Ankara 7’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden D.U., R.S. ve İ.B. hakkında 'cinsel taciz' suçundan tutuklama kararı verildi. Diğer şüpheli R.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
TBMM İKİ AŞÇININ İŞ AKDİNİ SONLANDIRMIŞTI
Konuyla ilgili daha önce bir açıklama yapan TBMM Genel Sekreterliği, "Memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" fiili kapsamında bir memur hakkında "Devlet Memuriyetinden Çıkarma", iki aşçı hakkında da iş akdinin sonlandırılması cezası verildiğini duyurmuştu. TBMM Sekreterliği, ayrıca lokantada çalışan bazı kişilere disiplin cezası verildiğini ve düzenlenen idari soruşturma raporunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile de paylaşıldığını bildirmişti.
Demirören Haber Ajansı
