Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, Konya'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" toplantısında otomotiv sektöründe doğrulanmış ilan yılın başında zorunlu hale geldiğini açıkladı.
Şu anda hibrit olarak devam eden sistem, ocak ayı itibarıyla tam anlamıyla şifre gireceğini yazan Gürcan, kullanım amacının adil ve alternatif bir piyasa yapısını oluşturmak olduğunu ifade etti.
E-DEVLET ÜZERİNDEN OTOMOBİL İLAN VERME DÖNEMİ
Mahmut Gürcan, konut ilanlarında dayanıklılığın arttırılmasını otomotiv sektöründe de sürdürülmesini vurguladı. İlan vermek isteyen kişilerin artık e-Devlet üzerinden araçlarını yapabileceklerini, ilan platformlarına kimlik ve yetkilendirme yapabileceklerini belirtti. "E-Devlet üzerinden sahip olduğunuz aracın ilanını vermekle ilgili bir çalışmamız var. O da bitmek üzere, gelecekte aylarda karakterler girecek" diye konuştu.
OTOMOTİV İHRACATINDA TARİHİ REKOR
Gürcan, otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisine yaptığı katkılardan da söz ederek, 2023 yılında ana sanayi ihracatının 19,4 milyar ulaştığını, yan sanayi ile birlikte toplam ihracatın ise 35 milyar dolarını aştığını dile getirdi. 2024'ün ilk dokuz yerinde ise sektörde 26,9 milyar yıllık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Gürcan, bu tarihin bir rekoru oldu
TC KİMLİK ONAYI İLE GÜVENLİ İLANLAR
İlan platformlarına kimlik ve yetki belgesi getirdiklerini belirten Gürcan, ilanların sadece TC kimlik numarası onaylı kişiler ve yetki belgesi olan firmalar tarafından doğrulanabileceğini belirtti. "Bu sistem, hem konut hem de otomobil ilanlarında güvenliği artıracak" dedi.
Haber Merkezi