SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Tedesco'nun İlk Derbisi! Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Öncesi Son Durum

Tedesco'nun İlk Derbisi! Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Öncesi Son Durum

Hazır

Giriş: 01.11.2025 13:00 Güncelleme: 30.05.2026 21:43
Fenerbahçe, Süper Lig 11. haftada Beşiktaş'a konuk oluyor. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, yarın (2 Kasım Pazar) saat 20.00'de Beşiktaş'a konuk olacak. Ligde bu sezon mağlubiyeti bulunmayan ve son 2 maçını kazanan sarı-lacivertliler, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılarak hem zirve yarışında hata yapmamak hem de 5 maçlık derbi kazanamama serisini sonlandırmak istiyor. Bu mücadele, Teknik Direktör Domenico Tedesco'nun da Türkiye kariyerindeki ilk derbisi olacak.

Sarı-lacivertliler, bu sezon ligde oynadığı 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Tedesco'nun sisteminin oturmasıyla son haftalarda çıkışa geçen Kanarya, ligdeki son 2 maçını kazanırken, UEFA Avrupa Ligi'nde de son 2 maçından galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, tüm kulvarlardaki son 6 mücadelesinde 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak formda bir görüntü çiziyor.

SON 5 DERBİYİ KAZANAMADI

Geçtiğimiz sezon derbilerde büyük hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, yeni hocasıyla bu kötü istatistiği kırmak istiyor. Sarı-lacivertliler, ezeli rakiplerine karşı oynadığı son 5 resmi maçı da kazanamadı.

Geçen sezon Mourinho yönetiminde Galatasaray'a karşı 2'si lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 3 derbide 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Kanarya, Beşiktaş'a da ligde yaptığı 2 maçı da kaybetmişti. Fenerbahçe, son derbi galibiyetini 19 Mayıs 2024 tarihinde deplasmanda Galatasaray'a karşı almıştı.

7 FUTBOLCU İLK KEZ, KEREM AKTÜRKOĞLU İLK KEZ SARI-LACİVERTLE

Fenerbahçe'de 7 futbolcu, yarınki maçla birlikte kariyerlerinde ilk kez bir Türkiye derbisinin heyecanını yaşayacak. Kaleci Ederson ile Nelson Semedo, Edson Alvarez ve Marco Asensio gibi Avrupa'nın önemli takımlarında birçok büyük maçta görev alan isimler, Türkiye'deki ilk derbilerinde görev bekleyecek.

Ayrıca Archie Brown, Dorgeles Nene ve süre alması halinde Jhon Duran da ilk derbi maçına çıkacak. Sezonun flaş transferi milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu ise daha önce Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a karşı sahaya çıkarken, sarı-lacivertli formayla ilk kez bu deneyimi yaşayacak.

GÖZLER GOLCÜ EN-NESYRI'DE

Sarı-lacivertlilerin derbideki en büyük gol umudu, Faslı forveti Youssef En-Nesyri olacak. Geçen hafta Gaziantep FK deplasmanında attığı 2 golle galibiyette önemli rol oynayan En-Nesyri, bu sezon ligdeki tüm maçlarda süre alırken, 6 golle takımının en golcü ismi konumunda bulunuyor. 28 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş filelerini havalandırması durumunda, ikinci sezonunu geçirdiği Süper Lig'de ilk kez bir derbide gol sevinci yaşayacak.

DEPLASMAN KARNESİ GÜVEN VERİYOR

Süper Lig'de üst üste ikinci kez deplasmana çıkacak olan Fenerbahçe, bu sezon dış sahada başarılı bir karneye sahip. Deplasmanda oynadığı 5 maçta (2 galibiyet, 3 beraberlik) henüz mağlubiyet yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği ve Gaziantep FK karşısında galibiyete uzanırken, Göztepe, Kasımpaşa ve Samsunspor ile berabere kaldı. Kanarya, bu maçlarda rakip filelere 8 gol atarken, 3 maçta kalesini gole kapatarak sadece 2 gol gördü.

İKİ FUTBOLCU KART SINIRINDA

Fenerbahçe'de, Beşiktaş derbisi öncesinde iki önemli isim sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İsmail Yüksek ve Jayden Oosterwolde, yarınki derbide sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap