Tekkeköy İstihdam Ofisi 253 kişiyi iş sahibi yaptı
Paylaş

Tekkeköy İstihdam Ofisi 253 kişiyi iş sahibi yaptı

Ekleme: 08.03.2022 23:57 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Tekkeköy Belediyesi İstihdam Ofisi’nin ‘8 Yıllık Raporu’nu yayınlayan Başkan Hasan Togar, yılda ortalama 253 kişiyi istihdama kazandırdıklarını belirtti.

Samsun’un sanayi merkezi olan Tekkeköy’de ‘işveren ve iş arayanlar’ arasında köprü vazifesi gören Tekkeköy Belediyesi, ‘8 Yıllık İstihdam Raporu’nu yayınladı.

Merkez, 19 Mayıs ve Gıda Organize Sanayi Bölgeleri’ni sınırları içerisinde bulunduran ve aynı zamanda çok sayıda sektörün ulusal ve yerel markaların yer aldığı, gün içinde mesai saatlerinde yaklaşık nüfusu 250 bini bulan Tekkeköy’de; yılda ortalama 253 kişiye istihdam sağlandı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, göreve geldiği 2014 yılından 2021 yılına kadar belediyenin işverenlerle yakın temas kurarak, hem iş verenlerin kalifiye eleman eksikliğini hem de işsizleri iş sahibi yapmak için verdiği çabanın sonuçlarını açıkladı.

253 KİŞİYE İSTİHDAM
8 yıllık süreçte istihdama kazandırdığı kişi sayısından söz eden Başkan Hasan Togar, “Belediyemize iş başvurusu için yeni kayıt yaptıran kişi sayısı 8 yılda 6 bin 780; yılda ise ortalama 848. İşverenlerle temaslarımız sonucunda yönlendirme yaptığımız kişi sayısı 8 yılda 8 bin 927, yılda ortalama 1 bin 116. Bu süreçte işe giren sayısı 8 yılda 2021 olurken, yılda ortalama 253 kişinin istihdamını sağladık” dedi. Hasan Togar, “Oluşturmuş ayrıntılı envanter çalışmalarıyla ortaya koyduğumuz veriler çerçevesinde işverenler ile iş arayanları bir araya getirerek istihdama büyük destekler sağladığımız istihdam ofisimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” diye konuştu.

 Tekkeköy İstihdam Ofisi’nin ‘8 Yıllık Raporu’ yayınlandı. Raporda yılda ortalama 253 kişinin belediye-işveren arasındaki iş birliği sonucu istihdama katıldıkları dikkat çekti. N. Alper CABBAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.