Bu yıl 4. kez kapılarını misafirlere açan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, önümüzdeki yıl Atatürk şehri Samsun'da yapılacak.
Bu gerçekten çok önemli bir etkinlik.
Dünyanın her yerinden Havacılık, Uzay ve Teknoloji tutkunları bilim adamları ve yaratıcı gençler, aileleri Samsun'da olacak.
Bu organizasyon, bir hafta süreyle günde yaklaşık 100 bin kişinin barınacağı bir Samsun demek.
Bürokrasisiyle, OMÜ ve Samsun Üniversiteleri'nin yanı sıra, esnafıyla, vatandaşıyla bir yıllık bir hazırlık dönemi de demek.
Bu etkinlik, dünyada Samsun'un tanıtımının yanı sıra, Atatürk şehri vurgumuzun da öne çıkacağı, tarihi bir fırsatta demek.
Türkiye'yi sadece teknolojiyi kullanan değil, geliştiren, üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna getirmek için milli teknoloji hamlesi olan TEKNOFEST, gerçekten bu yönleriyle bakınca çok ama çok önemli.
TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da yapılması için çaba gösteren emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Ancak, çok ama çok çalışmalıyız.
Yüzümüzün akıyla bu organizasyonun içinden başarıyla çıkmalıyız.
Çünkü TEKNOFEST, yüz binlerce kişiye ev sahipliği demek.
Çok önemli bir organizasyon.
Samsun bunu hem başarıyla yönetmeli, hem de 'bu büyük fırsatı' Samsun adına çok iyi değerlendirmeli.
Dünya çapında saygın bilim adamlarının geleceği Samsun'da, Samsun Üniversitesi'nin 19 Mayıs İlçesi'nde bulunan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, çok etkin rol üstlenecek,.
Elbette OMÜ Mühendislik Fakültesi de.
Ve gelinen noktada TEKNOFEST 2022 ateşi milli mücadele meşalesinin yakıldığı Samsun'da yanacak.
'İstikbal göklerdedir' diyerek, havacılığın önemine vurgu yapan, 'Hayatta en hakiki murşit ilimdir' diyerek de bilimin önemini gençlere anlatan Atatürk Şehri'nde 5. kez kapılarını dünyaya açacak.
Yüz binlerle kişinin buluştuğu TEKNOFEST için Samsun hazırlanacaktır elbette.
Ancak öncelikle o kadar konuğu ağırlayabilecek barınma sorunu için şimdiden çalışmalar başlatılmalıdır.
Ev sahipliğimizi en iyi şekilde göstermeliyiz.
İstanbul'dan sonra Antep ilk olmak üzere ikinci kez Anadolu'da yapılacak olan TEKNOFEST Festivali'nin Samsun şehrinin kimliğine katkı vermesi, daha çok bilinirlik sağlaması da tarihi bir fırsat görülmeli.
O nedenle Samsun bürokrasisi, STK'lar ve siyasilerine de çok önemli görevler düşmektedir.
Ama bir şey daha var.
TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da yapılmasını daha anlamlı hale getirmek ve Samsun'un Atatürk şehri olduğunu cihana duyurmak için acaba bu organizasyonun 19 Mayıs tarihinde yapılması mümkün olabilir mi?.
Samsun'un bilimsel alt yapısına hiç kuşku yok ki, bu teknoloji festivali çok katkı verecek ancak, bilime, çağdaşlığa önem veren önder Atatürk'ün 'Kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun için' TEKNOFEST 2022 için bir ayrıcalık yapılabilir mi?.
Bilindiği gibi hemen her yıl yaz aylarında yapılmasına rağmen Samsun'da 19 Mayıs tarihinde yapılması yüzüncü yıl kutlamaları sürecinde neden olmasın ki?.
Tartışılabilir, konuşulabilir, şartlar oluşturulabilir.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı bastırırsa;
Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve bürokrasi "Biz kenti hazırlarız' derse;
SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal "Biz hazırlanırız" diyebilirse;
Samsun'da 19 Mayıs tarihinde TEKNOFEST 2022 gerçekten çok şık olur.
Samsun hem festivalin katkılarını kazanmış olur;
Hem de Atatürk şehri olmanın onuruyla 'Dünyaya adını duyurur',..
Kestirip atmadan, düşünelim.
Neden olmasın ki..

SAMSUN'DA TEKNOFEST 2022 SEVİNCİ
TEKNOFEST 2022 ateşi milli mücadele meşalesinin yakıldığı Samsun'da yanacak. Şimdi 19 Mayıs tarihinde yapılabilir mi o konuşuluyor.

