Samsun'un Terme ilçesinde, devrilen bir ağaçtaki yuvalarından düşen 3 leylek yavrusu, Terme Belediyesi ekiplerinin duyarlı müdahalesiyle kurtarıldı. Tedavi edilen yavrular, aynı ağaç üzerine inşa edilen yeni yuvalarına güvenle yerleştirildi.
DEVRİLEN AĞAÇ SONRASI LEYLEKLER İÇİN SEFERBERLİK

Terme'ye bağlı Çay Mahallesi'nde Emine Çelebi'ye ait evin bahçesindeki bir ağacın devrilmesi sonucu leylek yuvası zarar gördü. Durumun fark edilmesi üzerine Terme Belediyesi ekipleri hızla olay yerine gelerek leylekler için seferber oldu. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağacın çürüyen kısmının yıkılmasıyla zarar gören yuvaya müdahale ederek, doğal yaşamın kesintiye uğramaması adına titiz bir çalışma yürüttü.
YAVRULAR TEDAVİ EDİLİP YENİ YUVAYA KONULDU

Yıkılan yuvada bulunan 3 leylek yavrusu, olay yerinde bir veteriner hekim gözetiminde tedavi altına alındı. Gerekli bakımları yapıldıktan sonra leylek yavruları, Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından aynı ağacın sağlam bir bölümüne yapılan yeni yuvaya güvenle yerleştirildi.
BAŞKAN KUL: "CAN TAŞIYAN HER VARLIK BİZİM İÇİN DEĞERLİ"
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada, doğaya ve tüm canlılara karşı duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Kul, "Vatandaşımızın belediyemize ihbarı üzerine ekiplerimizce yaralı leylek yavrularını sağlıklı şekilde kurtarılması ve yeni yuvalarına kavuşmaları bizleri mutlu etti. Belediye olarak doğadaki tüm canlıların doğal yaşamlarına özen gösteriyor ve önemsiyoruz. Can taşıyan her varlık bizim için değerli" ifadelerini kullandı.
Leylek yavrularının yuvadan düştüğünü görerek Terme Belediyesi'ne bildiren Emine Çelebi de, bahçesindeki yuvanın yıkıldığını ve yavruların yerde olduğunu fark ettiğini anlatarak belediyenin hızlı müdahalesine teşekkür etti. Veteriner hekim Refik Durmuş ise, ihbar üzerine olay yerine geldiklerini ve anne leyleğin yuvaya gelememesi üzerine bakımlarını yaptıkları yavruları güvenle yeni yuvalarına yerleştirdiklerini dile getirdi.
Anadolu Ajansı