SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Terme’de 75 Yıllık "Arife Bayramı" Coşkusu

Terme’de 75 Yıllık "Arife Bayramı" Coşkusu

Hazır

Giriş: 29.03.2025 20:45 Güncelleme: 30.05.2026 21:32
Samsun’un Terme ilçesinde 75 yıldır sürdürülen "Arife Bayramı" geleneği bu yıl da coşkulu etkinliklerle yaşatıldı. Başkan Şenol Kul, çocuklara şeker dağıttı ve birlik mesajı verdi.

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Gökçeağaç Mahallesi'nde her yıl Ramazan Bayramı arifesinde düzenlenen ve mahalle halkını bir araya getiren "Arife Bayramı" geleneği bu yıl da coşkuyla kutlandı.

MAHALLELİ ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Gökçeağaç Mahallesi’nde uzun yıllardır sürdürülen "Arife Bayramı" kapsamında mahalleli, Ramazan Bayramı arifesinde bir araya gelerek pasta, börek, çikolata ve şeker hazırlıyor. Mahalle okulunun bahçesinde toplanan vatandaşlar, çocuklara ikramlarda bulunarak bayram coşkusunu erken yaşıyor.

TERME BELEDİYESİ DE ETKİNLİĞE DESTEK VERDİ

Bu yılki etkinliğe Terme Belediyesi de katkı sağladı. Çocuklar için çeşitli eğlenceli aktivitelerin yer aldığı programda, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul eşi Nuran Kul, oğulları Fırat Şenol ve Ahmet Meriç ile birlikte etkinliğe katılarak çocuklara şeker dağıttı.

“MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRİYOR”

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Başkan Şenol Kul, “Gökçeağaç Mahallemizde bayram bir tane değil iki tane. Çocuklarımız için arife günü de bayram. 75 yıl önce Fadime teyzemizin başlattığı ve arife günü çocuklara yufka açarak onları mutlu ettiği gelenek hiç ara verilmeden devam ediyor. Bugün çocuklar aileleriyle birlikte burada. Artık bu sadece yufkayla değil şekerle, çikolatayla çocukların bayramı. Bayramdan bir gün önce kutlamaya başladıkları ve adına da ‘Arife Bayramı’ denilen bu bayram Türkiye'de başka bir yerde var mı bilemiyorum ama burada yıllardır düzenleniyor. Bu güzel bayramı temsil eden birlik, beraberlik ve dayanışmayı özellikle çocukların yaşadığı bir gün. Bunu başlatan ve devam ettiren herkese çok teşekkür ediyorum. İleriki yıllarda katılımın daha yoğun ve güzel olduğu bir etkinliğe dönüşecek. Geçmişten geleceğe köklerimizin uzandığı bir etkinlik haline gelecektir.” dedi.

MAHALLENİN DAYANIŞMASINA İMAMDAN TEŞEKKÜR

Gökçeağaç Mahalle Camisi imamı Selahattin Ak da bu anlamlı geleneğin yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇOCUKLAR BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADI

Etkinliğe katılan çocuklardan Elif Sena ise kendisine dağıtılan ikramları aldığını ve çok eğlendiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap