Samsun’un Terme ilçesinde, kahverengi kokarca zararlısına karşı çiftçilere önemli bir destek sağlandı. Terme Belediyesi tarafından ithal edilen bin adet feromon tuzak, çiftçilere dağıtılarak zararlıyla etkin bir mücadele başlatıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, zararlıya karşı verilen bu mücadelenin önemine dikkat çekerek, "Çiftçimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. İlçemizi bu zararlıdan kurtarmak için üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz," dedi.

FEROMON TUZAKLAR İLE ZARARLIYA KARŞI İLK ADIM
Altunlu Mahallesi’nde düzenlenen programla birlikte, çiftçilere feromon tuzakların nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Terme Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir tarafından yapılan bilgilendirme sonrası, feromon tuzaklar çiftçilere dağıtıldı. Programa Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman da katıldı.

ZARARLIYA KARŞI ORTAK MÜCADELE VURGUSU
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada, "İlçemizin bereketli topraklarını korumak için bu tuzakları çiftçilerimize ulaştırıyoruz. Kahverengi kokarca zararlısına karşı ithal ettiğimiz bu tuzaklar, çiftçilerimizin en büyük yardımcısı olacak. Feromon tuzaklar Kosta Rika’dan ithal ediliyor ve temini zor. Ancak, çiftçilerimize her zaman destek vermeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

FEROMON TUZAKLAR TARIM MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLÜNDE DAĞITILACAK
Başkan Kul, tuzakların çiftçilere ulaştırılmasının Terme Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacağını belirterek, "Bu tuzaklar, zararlı ile etkin mücadele edebilecek çiftçilere ulaştırılacak. Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalarını titizlikle sürdürüyor," diye ekledi.

Haber Merkezi