SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Terme'de Sakarlı Hıdırellez’in Başpehlivanı Tanju Gemici Oldu

Terme'de Sakarlı Hıdırellez’in Başpehlivanı Tanju Gemici Oldu

Hazır

Giriş: 26.05.2025 10:32 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
25. Sakarlı Hıdırellez Festivali’nde başpehlivan Tanju Gemici oldu. 400 pehlivanın katıldığı yağlı güreşler büyük ilgi gördü.

Samsun’un Terme ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür Sanat ve Spor Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşleri, büyük heyecana sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 400 pehlivanın katıldığı güreşlerde, Tanju Gemici başpehlivan unvanını kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

400 PEHLİVAN ER MEYDANINA ÇIKTI

Sabah saatlerinden itibaren yoğun ilgi gören Sakarlı er meydanı, güreş tutkunlarını ve sporcuları ağırladı. Geleneksel kispetlerini giyerek çayıra çıkan pehlivanlar, gün boyu süren mücadelelerde ata sporumuzun ruhunu yaşattı. Yarı finalde Seçkin Duman’ı mağlup eden Tanju Gemici ile Özkan Yılmaz’ı yenen Yıldıray Akın, başpehlivanlık finalinde karşı karşıya geldi.

ZAFER TANJU GEMİCİ’NİN OLDU

Finalde rakibi Yıldıray Akın’a puan üstünlüğü kuran Tanju Gemici, 25. Sakarlı Hıdırellez Festivali’nin başpehlivanı oldu. Zaferin ardından büyük bir sevinç yaşayan Gemici, seyircilerden de yoğun alkış aldı. Güreşlerin önemli anlarından biri de 2026 yılı Sakarlı Güreş Ağası’nın belirlenmesi oldu. Yapılan ağalık ihalesini Muhammet Çin kazandı.

“ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Güreşlerin ardından açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, organizasyonun başarıyla gerçekleştiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ata sporumuz yağlı güreşlere yakışır bir şekilde, 25. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Festivalimizde adeta bir Kırkpınar coşkusu yaşadık. Yaklaşık 400 pehlivanımızın er meydanındaki mücadelesi gerçekten nefes kesti. Başpehlivanımız Tanju Gemici ve tüm pehlivanlarımızı kutluyorum. Bu organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen başta güreş ağamıza, federasyon yetkililerine, hakemlerimize, tüm belediye personelimize ve bu heyecana ortak olan kıymetli güreş severlerimize gönülden teşekkür ediyorum.”

Başkan Kul, 8 Haziran'da düzenlenecek olan Geleneksel Oğuzlu Mahallesi Güreşleri’ne de tüm güreş tutkunlarını davet etti.

FESTİVAL COŞKUYLA TAMAMLANDI

Festival, başpehlivanlık güreşi ve ödül töreninin ardından yoğun katılımla ve coşkuyla sona erdi. Organizasyon, bölgedeki kültürel mirasın yaşatılması açısından önemli bir rol oynadı.

 

Fatih Çakır

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap