SANAYİ SİTESİ YAĞMUR SUYU HATTI YENİ TERFİ MERKEZİNE BAĞLANIYOR
Samsun'un Terme ilçesinde geçtiğimiz haftalarda etkili olan şiddetli yağışlar, su baskınlarına ve taşkınlara neden olmuştu. Terme Belediyesi ve Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, su baskınlarının tekrar yaşanmaması için kapsamlı altyapı çalışmaları başlattı. Bu kapsamda, sanayi bölgesindeki yağmur suyu hatları, Çay Mahallesi’nde yeni inşa edilen terfi merkezine bağlanıyor.
TERME BELEDİYE BAŞKANI ŞENOL KUL'DAN AÇIKLAMA

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Çay Mahallesi’ndeki yeni terfi merkezinde incelemelerde bulunarak, sanayi bölgesindeki su baskını sorununu çözmek için yapılan projelendirme çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Kul, "Sanayi bölgemizdeki kot farkından kaynaklı su baskınlarını önlemek amacıyla, yağmur suyu hatlarını yeni terfi merkezine bağlamaya karar verdik. SASKİ ekipleri, bu konuda proje çalışmalarına başladı. Kısa sürede bu sorunu çözeceğiz" dedi.
ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Terme ilçesinde altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Kul, "Önceki görev dönemimde ilçemizin batı yakasında birçok noktada altyapıları yenilemiştik. Şimdi, SASKİ ekipleri ilçemizin doğu yakasında yoğun bir altyapı çalışması yürütüyor. Çay Mahallesi’nin bazı bölümlerinde YEDAŞ’ın elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları sürüyor. Altyapısı tamamlanan sokaklarda üst yapı çalışmalarına da kısa sürede başlayacağız" ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı