Terme’de “Yükselen Türkiye” paneli düzenlendi
Paylaş

Terme’de “Yükselen Türkiye” paneli düzenlendi

Ekleme: 11.07.2026 19:29

Terme’de “Güvenlik, 15 Temmuz ve Terörsüz Türkiye” temasıyla Yükselen Türkiye Paneli düzenlendi.

Samsun’un Terme ilçesinde, “Güvenlik, 15 Temmuz ve Terörsüz Türkiye” temasıyla “Yükselen Türkiye” Paneli düzenlendi. Panelde konuşan akademisyenler ve güvenlik uzmanları, Türkiye’nin terörle mücadelesi, 15 Temmuz süreci ve “Terörsüz Türkiye” hedefi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

TERME’DE GÜVENLİK VE 15 TEMMUZ PANELİ

Terme Belediyesi tarafından Terme Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Yükselen Türkiye” Paneli düzenlendi.

Panelin teması “Güvenlik, 15 Temmuz ve Terörsüz Türkiye” olarak belirlendi. Programa akademisyenler, güvenlik uzmanları ve davetliler katıldı.

“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İLE BAŞ BAŞA KALACAĞIZ”

Panelde konuşan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Köse, Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini söyledi.

Köse, “Amaç nedir? Türkiye’yi kalkındırmamak, geliştirmemek, tarihteki gücüne ulaştırmamaktır ama biz basit bir millet değiliz. Son 20-30 yıldır devletimizin yapmış olduğu gayretle belli bir noktaya geldik” dedi.

Savunma sanayisindeki gelişmelere de dikkat çeken Köse, devletin “Terörsüz Türkiye” politikası yürüttüğünü belirterek, “Terör büyük oranda temizlendi. Devlet ve millet olarak inşallah önümüzdeki dönemde terörsüz bir Türkiye ile baş başa kalacağız” ifadelerini kullandı.

“NİFAK TOHUMU EKİLMEK İSTENDİ”

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar da Türkiye’nin terörden büyük zarar gördüğünü belirtti.

Terörlü yılların maliyetinin ağır olduğunu söyleyen Avşar, “Bize en büyük maliyeti zaman olmuştur. Bir diğer önemli maliyeti ise insanlarımızın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik suikast olmasıdır. Bin yıldan fazla burada kardeşçe yaşayan insanların arasına nifak tohumu ekilmek istenmiştir” dedi.

“15 TEMMUZ’DA BÜYÜK BİR BADİRE ATLATILDI”

Prof. Dr. Zakir Avşar, 15 Temmuz’da milletin ferasetiyle büyük bir badirenin atlatıldığını söyledi.

Avşar, terör, darbe, darbe girişimi ve muhtıra gibi süreçlerin Türkiye’nin önüne engel çıkarmak amacıyla yaşandığını belirterek, “Bunların hepsinin sebebi aynıydı, Türkiye’ye ayak bağı oluşturulmasıydı” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EN BÜYÜK KALKIŞMASI 15 TEMMUZ’DUR”

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, 2000’li yıllardan itibaren insan duygularını istismar eden dini temelli terör örgütlerinin ortaya çıktığını söyledi.

Korkmaz, “Terör örgütlerinin en büyük kalkışması da 15 Temmuz’dur. Terör örgütlerinin ortaya koymuş olduğu faaliyetlerin temeline baktığımız zaman hepsinin mutlaka bir dış kaynaktan, dış mihraklardan beslendiğini görebiliyoruz” dedi.

PROGRAMA ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Panele Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Prof. Dr. Halil Başar, Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yeşilkuş, emekli albay ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ ile eski milli güreşçi Mehmet Akif Pirim de katıldı.

Programda Türkiye’nin güvenlik politikaları, 15 Temmuz’un toplumsal hafızadaki yeri ve terörle mücadele süreci ele alındı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.