Termeli Sanayiciler Sanayi Alanı İstedi

Termeli Sanayiciler Sanayi Alanı İstedi

Hazır

Giriş: 08.01.2020 15:35 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Terme'de üretim yapan makine sanayicilerle buluşan Belediye Başkanı Kılıç, "Sektöre "Made in TERME" damgasını vurmasını istiyoruz" dedi. Sanayiciler de sanayi alanı istedi.

Terme Kaymakam Murat Zadeleroğlu, "Terme nüfusunu oranla 1,5 milyonluk makine ihracatı rakamıyla ciddi bir potansiyele sahip" dedi.

Tarımsal makine üretiminde ilçenin bir marka olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Kılıç da, "20 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren 30 irili ufaklı tarım makine ve ekipmanı yapan işletmemiz var. Fındık patozu, çeltik ve pirinç işleme ekipmanlarından tarımda kullanılan birçok makinaya hatta ray bağlantı ekipmanlarına birçok imalat ilçemizde yapılıyor" dedi.

'MADE İN TERME'

Başkan Kılıç, şöyle konuştu; "Makine üreticilerimizle birlikte kümelenme çalışması başlatmak, devlet desteklerinden daha çok faydalanmasını sağlayarak, hem üretimlerini arttırmak hem de pazarlama noktasında yol haritası çizmeyi planlıyoruz. Tarımsal makine üretiminde söz sahibi olan ilçemizin artık bir farkındalık oluşturarak sektöre "Made in TERME" damgasını vurmasını istiyoruz."

Küçük alanlarda büyük işler yapmaya çalıştıklarını ifade eden makine sanayicileri ise, öncelikli olarak yer sorunlarının çözülmesi için yeni sanayi alanlarına ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. 

Terme Belediyesi'nin organize ettiği sektörel buluşmalar kapsamında ilçede faaliyet gösteren tarımsal makine üreticileri bir araya geldi. N. Alper CABBAR

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap