Terminal Projeside Davalık Oluyor
Paylaş

Terminal Projeside Davalık Oluyor

Ekleme: 09.06.2021 11:06 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Parkı'na Kent Yönetim Merkezi'nden sonra inşa etmeye hazırlandığı Terminal Projesi ile ilgili, Mimarlar Odası dava açmaya hazırlanıyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, eski gıda borsası ve kamyon garajının bulunduğu alanı kente Kültür Parkı olarak kazandırmıştı. Vatandaşların spor ve  yeşil alanlarda piknik yaptığı parkta,  Başkan Mustafa Demir, Kent Yönetim Merkezi inşaatına başlamıştı. 

BURASI DOLGU ALANI 

Samsun Mimarlar Odası, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle Kent Yönetim Merkezi'ne dava açarken, ihalesi yapılan Terminal projesinede dava açmaya hazırlanıyor. Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, "Burası dolgu alanı. Kıyı Kanunu'na göre bir yapı yapılamaz. Bu nedenle dava açacağız "dedi. 

SAMSUN KASABA OLUYOR 

Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu ise, terminal projesinin yeri itibariyle şehircilik anlayışı ile bağdaşmadığını söyledi. Terminal projesinin sahilin girişine Atatürk Bulvarı ve Liman trafiğinin ortasına yapıldığına işaret eden Memişoğlu, "Kenti kasabalaştırmaya çalışıyorlar. O kamusal alanlar çok değerli alanlar. Ne mücadeleler verildi. Terminal ve Kent Yönetim Merkezi, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırıdır. O bölgenin trafik yükü çok yüksek. Tüm ilçe minibüslerini buraya yıkacaksınız, kabul edilemez. Hukukçular çalışıyor dava açacağız. Terminal alanı, planlamalarda görünmüyor. Kentler böyle yönetilmez. Kentler bilimle akılla yönetilir. Bu tür terminaller şehir dışına yapılır. AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ında buna tepki göstermesi gerekiyor. Kendisi neden sessiz "diye konuştu. 

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi İshak Memişoğlu 

Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener 

Buraya yapı yapılamaz 

Mimarlar Odası, Kent Yönetim Merkezi projesine dava açmıştı. Parkın içine inşa edilecek Terminal projeside yargıya taşınıyor. Şener, "Buraya yapı yapılamaz "derken, Memişoğlu, "Eski Başkan neden susuyor "diye sordu. 

(2 NİSAN HHALK)

Yılmaz yapmıştı Demir yıkıyor 
 
SBB Başkanı Demir, eski Başkanı Yılmaz'ın kente kazandırdığı Kültür Parkı'na önce Kent Yönetim Merkezi inşasına başladı, şimdide terminal projesi için düğmeye bastı. 

SBB Başkanı Mustafa Demir 

Eski Başkan ve vekil Yusuf Ziya Yılmaz 

KÜLTÜR PARKI 

UYGULANACAK PROJE

Haber: Zekeriya FIRAT 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.