Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ülkelerden biri olan Kanada’nın Montreal kentinde, sabahın erken saatlerinde kan donduran bir katliam girişimi yaşandı. Kentin en yoğun bölgelerinden biri olan Côte-des-Neiges mahallesinde, askeri tarzda kamuflaj kıyafetleri giymiş ve üzerinde çok sayıda mühimmat taşıyan ağır silahlı bir saldırgan sokağa indi.
"KAPILARI KİLİTLEYİN, PENCERELERDEN UZAK DURUN"
The Gazette gazetesinin aktardığı bilgilere göre, saldırganın profili ve üzerindeki cephanelik dehşetin boyutunu gözler önüne serdi. Çatışmanın patlak vermesiyle birlikte Montreal emniyet birimleri tüm mahalleyi abluka altına alarak giriş-çıkışları kapattı.

Çatışma esnasında çevre binalarda ve sokakta bulunan vatandaşların can güvenliğini korumak adına peş peşe acil durum anonsları geçildi. Bölge halkına telsiz ve megafonlar vasıtasıyla, "Derhal güvenli kapalı alanlara sığının, ev ve iş yerlerinizin kapılarını sıkıca kilitleyin ve kesinlikle pencerelerden uzak durun" uyarıları yapıldı.

ÇOCUK PARKININ YANINDA CAN PAZARI: 2 POLİS ŞEHİT OLDU
Saldırının yaşandığı noktanın hemen yanı başında bir çocuk parkının bulunması, facianın eşiğinden dönüldüğünü ortaya koydu. Silah seslerinin yankılanmasıyla birlikte parkta bulunan ebeveynler ve küçük çocuklar büyük bir panikle kaçışırken, görgü tanıkları bölgede ardı ardına 10-12 el ağır silah sesi duyduklarını anlattı.
Montreal Polis Departmanı (SPVM), öğle saatlerinde operasyonun sonuçlarına ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden kritik bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, kamufle haldeki ağır silahlı şüphelinin düzenlenen operasyonla vurularak ölü ele geçirildiği bildirildi.
Haber Merkezi