Terör örgütü SDG sınırdan çekiliyor
Paylaş

Terör örgütü SDG sınırdan çekiliyor

Ekleme: 27.10.2019 18:21 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye sınırından çekildiklerini duyurdu

TSK'nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sonrasında geçen hafta Rusya’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında imzalanan Soçi Mutabakatı sonrasında SDG'den açıklama geldi.

Reuters, Soçi Mutabakatı kapsamında bölgedeki SDG militanların Türkiye sınırından uzaklara çekileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada terör örgütlerinin çekilme konusu görüşülürken, Rusya ile yoğun bir görüşme trafiği içinde olduğu açıklandı. Soçi mutabakatında terör örgütü unsurlarının sınırdan uzaklaşması ve Türk-Rus devriyesinin başlaması konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.