TESK'ten 'esnafın prim gün sayısı sabitlensin' talebi
Paylaş

TESK'ten 'esnafın prim gün sayısı sabitlensin' talebi

Ekleme: 11.04.2024 11:45

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar kesiminin prim gün sayısının eşitlenmesi ve sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesi talebini dile getirdi.

Palandöken, yapmış olduğu açıklamada, esnafın prim gün sayısının 7 bin 200'e sabitlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, prim gününü dolduran esnafın emeklilik yaşını beklerken sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanabilmesi gerektiğini vurguladı.

Esnaf ve sanatkar kesiminin en önemli sorunlarından birinin prim gün sayısındaki eşitsizlik olduğunu belirten Palandöken, Bağ-Kur'lu esnaf ile SSK'lı çalışanlar arasındaki prim günü farkına dikkat çekti. Bu farkın Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade eden Palandöken, esnafın uzun prim günleri nedeniyle mağdur olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesi için prim günü eşitleme müjdesinin hemen hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.