Ticaret Bakanlığı, piyasadaki fiyat dengesini bozmaya yönelik faaliyetlere karşı yürüttüğü denetimler kapsamında yeni yaptırım kararlarını açıkladı. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere yönelik milyonlarca liralık idari para cezası uygulanmasına hükmetti.
60 İŞLETMEYE 42,3 MİLYON LİRA CEZA
Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 7 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda önemli kararlar aldı. Toplantı sonucunda, fahiş fiyat artışı yaptığı belirlenen ulusal zincir marketler ile sebze ve meyve toptancılığı yapan toplam 60 işletmeye 42,3 milyon lira tutarında idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.
TEDARİK ZİNCİRİ YAKIN TAKİPTE
Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, üreticiden perakendeye kadar tüm sürecin titizlikle izlendiği vurgulandı. Açıklamada, "Sebze ve meyve üreticileri de dahil olmak üzere üretim noktalarından tedarikçilere, tedarikçilerden perakendecilere kadar tedarik zincirinin tüm aşamaları Bakanlığımızca yakından takip edilmekte olup, haksız fiyat artışlarına karşı mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.
DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Fahiş fiyat artışlarına yönelik mücadelenin kapsamı her geçen gün genişliyor. Kurul, 3 Nisan’daki bir önceki toplantısında da benzer gerekçelerle 183 işletmeye toplam 96,6 milyon lira ceza uygulamıştı. Son bir haftada kesilen cezalar, piyasadaki spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçilmesi konusundaki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Anadolu Ajansı