SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
TikTok Yasaklanıyor: RedNote ABD’de Zirveye Tırmanıyor!

TikTok Yasaklanıyor: RedNote ABD’de Zirveye Tırmanıyor!

Hazır

Giriş: 14.01.2025 15:12 Güncelleme: 14.01.2025 15:12
TikTok’un ABD’de yasaklanma ihtimali, kullanıcıları RedNote’a yöneltti. Çin merkezli RedNote, kısa sürede büyük ilgi görerek sosyal medya gündemine oturdu.

TİKTOK YASAKLANIYOR MU? KULLANICILAR REDNOTE’A YÖNELİYOR

ABD’de TikTok’un yasaklanmasına sadece günler kala, kullanıcılar hızla yeni alternatiflere yönelmeye başladı. Bu süreçte öne çıkan isimlerden biri ise yine Çin merkezli bir platform olan RedNote. Uygulama, son günlerde adeta bir patlama yaparak popülaritesini artırdı.

REDNOTE, ABD'DE TIKTOK'UN YERİNİ ALIYOR

Çin’de Xiaohongshu (Küçük Kırmızı Kitap) adıyla bilinen RedNote, ABD’de TikTok kullanıcılarının akınına uğruyor. Şu anda Apple App Store’da birinci sıraya yükselen uygulama, Google Play Store’da ise 34. sırada yer alıyor. Kullanıcılar, uygulamanın TikTok’a benzeyen tasarımı ve içerik sunma yöntemlerini oldukça beğeniyor.

“TİKTOK MÜLTECİLERİ” REDNOTE’TA KARŞILANIYOR

Uygulamada kısa sürede büyük bir topluluk oluştu. Eski TikTok kullanıcılarını “TikTok mültecileri” olarak adlandıran deneyimli RedNote kullanıcıları, bu yeni katılımcılara sıcak karşılamalar yapıyor. Kısa videolar ve eğlenceli içeriklerle kullanıcılar, RedNote’un topluluk ruhunu hızla benimsemeye başladı.

ÇİN’DE POPÜLERLİĞİ ZATEN YÜKSEK

Her ne kadar RedNote ABD’de yeni bir isim olarak görünse de, Çin’de yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcıya sahip. Douyin ve Alibaba gibi devlerle rekabet eden uygulama, Çin’in sosyal medya ekosisteminde güçlü bir yere sahip. Ancak uzmanlar, TikTok gibi global bir devin yerini alabilmesi için RedNote’un daha geniş bir ekosistem geliştirmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

TİKTOK YASAĞI İHTİMALİ NELERİ DEĞİŞTİRİYOR?

TikTok’un yasaklanma ihtimali, kullanıcı davranışlarını hızla değiştirmiş durumda. Alternatif platformlara yönelen kullanıcılar, RedNote gibi uygulamalara olan talebi artırırken, bu platformların gelecekteki potansiyeli de sorgulanıyor.

 

shiftdelete.net

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap