İzmir'in Tire ilçesinde bulunan Tire Devlet Hastanesi'nde akıl almaz bir olay yaşandı. MR (Manyetik Rezonans) cihazı ile tetkik yaptıran bir hasta, işlemin beklenenden uzun sürmesi üzerine cihazda unutulduğunu fark etti. Fenalaşan hastanın durumu şikayet etmesi üzerine, hastane yönetimi tarafından idari soruşturma başlatıldı ve sorumlu personelin iş akdi feshedildi.
Skandal olay, İzmir'in Tire ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Randevu alarak MR işlemi için hastaneye gelen bir vatandaş, kendisine 15 dakika süreceği söylenen tetkik sürecinde uzun bir süre cihazda tutuldu.
CİHAZDA PANİK YAŞADI
Cihazın içinde fenalaşan hasta, unutulduğunu fark edince büyük bir panik yaşadı. Hastanın, sesini duyurabilmek amacıyla bağırıp cihazı yumruklamaya başladığı bildirildi. Durumun anlaşılması üzerine hasta cihazdan çıkarıldı ve hastane yönetimine şikayette bulundu.
SORUŞTURMA VE PERSONELİN İŞ AKDİNİN SONLANDIRILMASI
Tire Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen bu ciddi olay sonrası derhal idari soruşturma açıldığı öğrenildi. Hastane yönetimi, yaşanan durumu İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne iletti.
Konuyla ilgili başlatılan soruşturma neticesinde, olayın sorumlusu olan hizmet alımı personelinin iş akdine son verildiği bildirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hasta güvenliğini tehdit eden benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını ve denetimlerin artırılacağını duyurdu.
Anadolu Ajansı