Tiyatrocular destek istedi 'Atakum' kapılarını açtı
Paylaş

Tiyatrocular destek istedi 'Atakum' kapılarını açtı

Ekleme: 16.11.2020 11:33 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'daki özel tiyatroların 'Destek bekliyoruz' çağrısına cevap veren Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Salonlarımızı ücretsiz olarak açıyoruz" dedi

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, koronavirüs pandemisi nedeniyle zor bir dönemden geçen Samsun'daki özel tiyatroların belediyelere yönelik destek çağrısına yanıt verdi. 

Mimarsinan Mahallesi'ndeki Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi'nin yanı sıra Taflan, Çatalçam ve Altınkum'daki salonları, Atakumlu sanatseverlerle buluşabilmeleri için özel tiyatrolara ücretsiz olarak tahsis edeceklerini açıklayan Başkan Deveci, "Samsun'un kültür yaşamına yön veren sanatçı dostlarımız zorluklar yaşıyor. Samsun basınında yer alan, belediyelerden destek beklediklerine yönelik çağrılarını okuduk, gördük. Bu duruma karşı kayıtsız kalamayız" dedi.

TİYATROLARIN YAŞAMASI GEREKİYOR
Pandemi dönemi öncesinde Samsun'da çok sayıda kültür ve sanat etkinliğini organize ettiklerini ve desteklediklerini hatırlatan Cemil Deveci, şöyle konuştu; "Samsun'daki tiyatroların yaşaması gerekiyor, temsillerini gerçekleştirip gelir elde etmeleri çok önemli. Salonları boş olduğu zaman kullanabilirler. Böyle bir süreç, hem kentsel ve kırsal bölgelerde yaşayan Atakumluların sanatla buluşmasını hem de tiyatrolarımızın ayakta kalmasını sağlayacaktır. Sanatseverlerin kontrollü sosyal hayat tedbirlerine uygun şekilde temsil izleyebileceği geniş salonlara sahibiz."

12 Kasım tarihli HHALK Gazetesi

Samsun Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, Kovid-19 pandemisinden etkilenen kentteki özel tiyatrolara başta Samsun Valiliği olmak üzere Büyükşehir, Atakum, İlkadım ve Canik belediyelerinin sahip çıkmalarını istemişti.

HACİZLERLE BAŞIMIZ DERTTE!
Başkan Cemil Deveci, "Samsun'un sanat yaşamı için daha fazlasını yapmak isterdik fakat kamuoyunun da bildiği üzere, sorumlusu olmadığımız borçlar nedeniyle icra memurlarının kapımızdan eksik olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Vatandaşlara hizmet götürmek için kullandığımız makinelerden odalarımıza kadar her şey haczediliyor. Bu olumsuz dönemi geride bıraktığımızda kültür ve sanata her daim sahip çıkan Atakumluların, sanatçılarla bir araya geleceği Atakum Kültür Merkezi’ni tamamlayacağız" şeklinde konuştu.  N. Alper CABBAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.