TMO olmasaydı üretici perişan olurdu
Paylaş

TMO olmasaydı üretici perişan olurdu

Ekleme: 10.09.2019 10:19

Fındık fiyatının serbest piyasada 14 liraya ve hatta daha da altına düştüğünü belirten TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Serbest piyasa fiyatlarına baktığımız zaman iyi ki TMO var diyoruz" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO'ya fındıklarını veren 700 üreticinin hesaplarına 11.2 milyon TL yatırıldığını söyledi. Soydan, "Ödenen paralar üreticilerimiz için önemliydi çünkü üreticilerimiz bahçeden yeni çıktı, bu paraya ihtiyaçları vardı" dedi.

TMO'YA İLGİ ARTTI

Arslan Soydan, serbest piyasada gün geçtikçe düşen ve bugün itibariyle 14 lira civarında seyreden fındık fiyatlarının, TMO'ya olan ilgiyi daha da arttırdığına değindi. Soydan, geri dönme olaylarının nem oranının yüksek olmasından kaynakladığını belirterek, üreticilerin mahsullerini daha iyi kurutmaları gerektiğini ifade etti.

"İYİ Kİ TMO VAR" DİYORUZ

Arslan Soydan, "TMO fındık almamış olsa bugün daha kötü rakamları serbest piyasada konuşmuş olacaktık. Serbest piyasada 16 liradan başlayan fiyatlar bugün itibari ile 14 liraya ve hatta daha altına düştü. Serbest piyasa koşulları üreticiye cevap vermiyor, üreticinin hakkını ve emeğini vermiyor" diye konuştu.İHA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.