O dönemlerde FİSKOBİRLİK'in devletin elinde olduğuna dikkat çeken Sarıkahraman, "Devlet hem FİSKOBİRLİK'in hem de üreticinin yanındaydı fakat şu anki FİSKOBİRLİK'in 'müdahale alımı yapar' bir görüntüde olması mümkün değildir" dedi.
Fındığın taban fiyatlarının Temmuz ayı ortalarında açıklanacağını söyleyen Başkan Sarıkahraman, FİSKOBİRLİK'in bir alım ekibini oluşturduğunu kaydetti.
REKOLTE AÇIKLAMAK YASAK
Rekolte tespitinin bitmek üzere olduğunu ve bunu açıklamanın yasaklandığını söyleyen Sarıkahraman şöyle konuştu; "Fındıkla uğraşan tüm şehirlerde çalışmalar tamamlanmak üzere. Masa üzerinde ortalama sonuçlar çıktıktan sonra Tarım Bakanlığı rekolte sonuçlarını resmi olarak açıklayacaktır. Ancak rekolte piyasada konuşulan rakamların altındadır." Ümit GÜNGÖR / ÜNYE