Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki 4. ve son hafta mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda RAMS Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan ve gol düellosuna sahne olan zorlu mücadeleyi bordo-mavili ekip 4-2’lik skorla kazanarak gruptan çıkma yolunda dev bir adım attı.
GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ
Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor, Felipe Augusto'nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda karşılıklı gollerle heyecan doruğa çıkarken, Rams Başakşehir Nuno Da Costa ve Ivan Brnic ile öne geçmeyi başardı. Ancak oyun disiplininden kopmayan Trabzonspor, Mustafa Eskihellaç ile eşitliği sağladıktan sonra Paul Onuachu ve Ozan Tufan'ın golleriyle sahadan galibiyetle ayrıldı. "GOL! Paul Onuachu Trabzonspor takımını öne geçiren golü atıyor. GOL! Ozan Tufan ile Trabzonspor farkı 2'ye çıkarıyor."
BAŞAKŞEHİR 10 KİŞİ KALDI
Maçın kırılma anlarından biri de ev sahibi ekipte yaşandı. Rams Başakşehir savunmacısı Ousseynou Ba, hakem Ozan Ergün tarafından kırmızı kartla cezalandırılarak oyun dışı kaldı. Haberde yer alan detayda, "Rams Başakşehir için kötü haber! Hakem Ozan Ergün kırmızı kartını gösteriyor ve Ousseynou Ba oyundan ihraç ediliyor" ifadesiyle maçın sertlik dozajına dikkat çekildi. Trabzonspor cephesinde ise Anthony Nwakaeme ve Stefan Savic sarı kart gören isimler oldu.
A SPOR EKRANLARINDA GOL ŞÖLENİ
Futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve A Spor’dan canlı yayınlanan karşılaşmada teknik direktörlerin hamleleri de dikkat çekti. Maçın son bölümlerinde Trabzonspor'da Benjamin Bouchouari’nin yerine Salih Malkoçoğlu oyuna dahil oldu. Bu sonuçla Trabzonspor, gruptaki son sınavını kayıpsız geçerek kupadaki iddiasını taçlandırmış oldu. Hakem Ozan Ergün'ün son düdüğüyle birlikte bordo-mavililer Başakşehir deplasmanından 4-2'lik zaferle ayrıldı.
Haber Merkezi