TRT Spor'da yayınlanan "İleri 3'lü" programında, Samsunspor'un tarihi Dynamo Kyiv zaferine rağmen tribünlerin boş kalması masaya yatırıldı.
@samsunhalkgazetesi TRT Spor'da yayınlanan "İleri 3'lü" programında, Samsunspor'un tarihi Dinamo Kiev zaferine rağmen tribünlerin boş kalması masaya yatırıldı. Program yorumcuları Fırat Günayer, Hünkar Mutlu ve Barış Yurduseven, stadyumdaki boşlukların temel nedeni olarak yönetimin belirlediği bilet fiyatlarını gösterdi ve hesap yaparak bu durumu eleştirdiler. #samsun #samsunspor #dinamokiev #samsunhaber #sondakikahaber #sondakika #gündem #türkiye #fyp #fypシ゚ #fyppppppppppppppppppppppp #uefa ♬ orijinal ses Samsun Halk Gazetesi
GÜNAYER: "ÖNCE SİTEM EDECEKTİM, SONRA FİYATLARA BAKTIM"
Fırat Günayer, ilk tepkisinin taraftara yönelik olduğunu belirterek, "Ben tribünleri görünce biraz şaşırdım. Ciddi bir boşluk var. Samsun'dasın, takımın Dynamo Kyiv ile maç yapıyor, hava güzel. Niye gitmezsin diye önce taraftara bir sitem edecektim" ifadelerini kullandı.
Ancak Günayer, bu düşüncesinin bilet fiyatlarını görünce değiştiğini vurguladı. Fiyatların "çok yüksek" olduğunu belirten deneyimli yorumcu, "Samsunspor yönetiminin buna dikkat etmesi lazım. Bilet fiyatlarında çok anormal bir yükseklik var. Millet o yüzden gitmemiş" şeklinde konuştu.
"BİR MAÇIN AİLEYE MALİYETİ 5-6 BİN LİRA"

Programda maç biletlerinin fiyatları da detaylıca konuşuldu. Fırat Günayer, kendi edindiği bilgileri paylaşarak, "Kale arkası 700 lira. Karşı tribün kenarları bin, bin 250 lira. Orta olarak iki bin lira" dedi.
Bu fiyatlandırmanın bir aileyi stadyumdan uzak tuttuğunu belirten Günayer, basit bir hesap yaptı: "Abi şimdi adam çocuğuyla gelse, bir tane çocuğuyla gelse (orta tribün) iki bin, iki bin dört bin. Yemesi, içmesi falan, yani bir maça beş, altı bin lira pat diye vermek kolay değil."
Programın bir diğer yorumcusu Hünkar Mutlu da bu görüşe katılarak, ailelerin stadyuma gelme maliyetine dikkat çekti. Mutlu, "Aileyle gelirsek üç dört kişi geleceğiz. Orada yemek yiyeceğiz. Yol masrafı, ilçelerden gelenler var. Geri dönüş... Dolayısıyla Samsunspor'un bunu da çözmesi gerekiyor" diyerek masrafın sadece biletle sınırlı kalmadığını ekledi.
YÖNETİME ÇAĞRI: "BU BAŞARI BÖYLE KUTLANMAZ"
Program yorumcuları, Samsunspor yönetiminin bilet fiyat politikasını gözden geçirmesi gerektiği konusunda birleşti. Fırat Günayer, yönetime daha fazla taraftar çekmenin finansal bir kayıp yaratmayacağını savunarak, "Bin beş yüz yaptığın yere beş bin kişi geliyorsa, onu yedi yüz elli yapınca on bin kişi gelecek. Para kaybetmeyeceksin" mantığını öne sürdü.
Günayer, sözlerini Samsunspor'un elde ettiği başarının önemine vurgu yaparak tamamladı: "Bu kadar büyük bir galibiyeti bomboş tribün önünde almaman lazım. Bu kadar büyük başarıyı sadece televizyondan seyrederek bizim kutlamamız olmaz. Samsun halkının da orada olması lazım. O yüzden burada biraz indirime gitmesi lazım Samsun'un."
Hüsnü Can ARMUTÇU