Trump'ın Mar-a-Lago Konutunda Kanlı Baskın Girişimi: 1 Ölü
Paylaş

Trump'ın Mar-a-Lago Konutunda Kanlı Baskın Girişimi: 1 Ölü

Ekleme: 22.02.2026 18:25 Güncelleme: 01.06.2026 00:49

ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki konutu Mar-a-Lago'ya silah ve yakıt bidonuyla girmeye çalışan 20'li yaşlardaki bir şüpheli, Gizli Servis ajanları tarafından vurularak öldürüldü.

ABD Gizli Servisi, 22 Şubat sabaha karşı Başkan Donald Trump’ın Florida’daki konutu Mar-a-Lago’nun güvenlikli alanına izinsiz girmeye çalışan bir kişinin vurularak öldürüldüğünü açıkladı. 20’li yaşlarda olduğu belirtilen şüphelinin, ajanlar ve yerel kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirildiği bildirildi.

POMPALI TÜFEK VE YAKIT BİDONUYLA SIZMA GİRİŞİMİ

Olay, yerel saatle gece 01:30 sularında Mar-a-Lago'nun kuzey kapısında meydana geldi. Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, şüphelinin pompalı tüfek olduğu değerlendirilen bir silah ve bir yakıt bidonu taşıdığını belirtti. Başka bir aracın kapıdan çıkış yaptığı sırada içeri sızmaya çalışan şüpheliye "dur" ihtarında bulunulduğu, ancak şahsın silahını doğrultması üzerine iki Gizli Servis ajanı ve bir şerif yardımcısının ateş açarak tehdidi etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

ŞÜPHELİNİN KİMLİĞİ VE İLK BULGULAR

İlk incelemelere göre, şüphelinin Kuzey Carolina’dan geldiği ve ailesi tarafından birkaç gün önce kayıp olarak bildirildiği tespit edildi. Şahsın aracında yapılan aramada kullanılan silahın kutusu ele geçirilirken, şüphelinin saldırı amacıyla güneye doğru seyahat ettiği değerlendiriliyor. Olay sırasında Başkan Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın Mar-a-Lago’da değil, Beyaz Saray’da oldukları açıklandı.

FBI SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRİYOR

FBI Miami Saha Ofisi’nden Özel Ajan Brett Skiles, olayın tüm boyutlarıyla araştırıldığını belirterek bölge halkından yardım istedi. Skiles, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın dün gece ve sabah saatlerine ait dış kamera kayıtlarını kontrol etmelerini ve şüpheli bir durum görmeleri halinde bizimle iletişime geçmelerini rica ediyoruz" dedi. Güvenlik personelinden yaralanan olmazken, Mar-a-Lago çevresinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.