Trump'tan İran Açıklaması: Konuşmak İstediler Geç Dedim
Paylaş

Trump'tan İran Açıklaması: Konuşmak İstediler Geç Dedim

Ekleme: 03.03.2026 17:50 Güncelleme: 03.06.2026 18:03

ABD Başkanı Donald Trump İran ile yaşanan gerilimde müzakere taleplerine yanıt verdi. Savaşın dördüncü gününde askeri kapasiteye dair çarpıcı ifadeler kullanıldı.

ABD ile İran arasında tırmanan gerilimde dördüncü güne girilirken, Başkan Donald Trump sahadaki dengeleri değiştirecek iddialarda bulundu. Savaşın gidişatına dair sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmeler yapan Trump, diplomatik temas trafiğine dair kapıları kapattığının sinyalini verdi.

MÜZAKERE TALEBİNE OLUMSUZ YANIT

Sürecin başından bu yana karşılıklı hamlelerle devam eden krizde, İran kanadından gelen görüşme talepleri Beyaz Saray duvarına çarptı. İranlı yetkililer tarafından daha önce yalanlanan müzakere girişimi iddialarını yineleyen Donald Trump, karşı tarafın kendisiyle irtibat kurmaya çalıştığını ileri sürdü.

Donald Trump yaptığı paylaşımda sürecin geldiği noktayı şu sözlerle ifade etti: "Konuşmak istiyorlar ama çok geç dedim." Bu açıklama, iki ülke arasındaki diplomatik yolların tamamen tıkanıp tıkanmadığı sorusunu gündeme taşıdı.

ASKERİ KAPASİTE HAKKINDA ÇARPICI İDDİA

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre Trump, sadece siyasi değil askeri boyutta da ağır bilançolar yaşandığını savundu. Operasyonların etki alanına değinen ABD Başkanı, bölgedeki stratejik güçlerin büyük darbe aldığını öne sürerek şunları kaydetti: "İran’ın hava kuvvetleri, donanma ve liderlikleri yok oldu."

Savaşın dördüncü gününde gelen bu açıklamalar, bölgedeki tansiyonu zirveye taşırken askeri kaynakların bu iddialara yönelik saha doğrulamaları merakla bekleniyor. ABD Başkanı'nın "çok geç" vurgusu, önümüzdeki günlerde operasyonların dozunun artabileceği şeklinde yorumlanıyor.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.