Trump’tan İstanbul Mesajı: Cuma Gelebilirim

Trump’tan İstanbul Mesajı: Cuma Gelebilirim

Hazır

Giriş: 15.05.2025 10:48 Güncelleme: 15.05.2025 10:48
Donald Trump, Doha’da yaptığı açıklamada “Cuma günü İstanbul’a gelebilirim” dedi. İstanbul’da Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri başladı.

Orta Doğu turunu sürdüren ABD Başkanı Donald Trump, Katar’ın başkenti Doha’da yaptığı açıklamada, bu hafta İstanbul’a gelebileceğini ifade etti. Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmeleriyle ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

“PUTİN GELMEZ DEDİM, HAKLI ÇIKTIM”

Trump, İstanbul’daki barış zirvesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Cuma İstanbul'a gidebilirim. Ben gitmezsem Putin gelmez dedim, haklı çıktım" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı’nın bu açıklaması, uluslararası kamuoyunda yeni bir diplomatik adımın sinyali olarak değerlendirildi.

GÖRÜŞMELER İSTANBUL’DA BAŞLADI

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin katılımıyla bugün İstanbul’da başlayan barış görüşmeleri, basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor. Sabah saatlerinde İstanbul’a ulaştığı açıklanan Rus heyeti, müzakereler için Dolmabahçe’de hazır bulundu.

 

dunya.com

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap