Terme'de Ağustos ayında yaşanan son sel felaketinden sonra üreticinin elinde fındık kalmadığını dile getiren Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "İlçemizde 23-24 Ağustos tarihlerinde yaşanan sel felaketinden sonra pek çok üreticimizin fındığı sel suları ile aktı ya da fındık bahçeleri heyelan nedeniyle kayboldu. Terme'de üreticimizin fındık yönünden büyük zararı var" dedi.

FINDIĞA SAHİP ÇIKALIM
"Piyasada 52 randıman fındığı tüccar 14 liradan alıyor ve gün geçtikçe fiyat düşüyor" diyen Ergün, "Kış aylarında patates fiyatlarının yükselmesi ile Cumhurbaşkanımız konuya el atmıştı ve yüksek fiyattan patates satanlara cezai işlem yapılarak, iş yerlerine mühür vurulmuştu. Fındığa şimdi sahip çıkılmalı ve düşük ücretle fındık alanlar hakkında işlem yapılmalıdır" diye konuştu.
AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş'ın, "Fındık için paçaları sıvadık" sözlerini de hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Ergün, "Vekilimizden fındığa sahip çıkarak piyasalardaki fiyat düşüşüne el atmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. N. Alper CABBAR