Tüm Bel Sen Samsun Şubesi Kadın Sekreteri Emine Uyarer: Muhaliflerin sesi kısılıyor
Paylaş

Tüm Bel Sen Samsun Şubesi Kadın Sekreteri Emine Uyarer: Muhaliflerin sesi kısılıyor

Ekleme: 01.09.2023 19:01 Güncelleme: 03.06.2026 15:24

Dünya Barış Günü'nde mesaj yayınlayan Tüm Bel Sen Samsun Şubesi Kadın Sekreteri Emine Uyarer, "Muhalif kurumlar gibi sendikalar da kapatılıyor ya da işlevsiz hale getiriliyor "dedi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına Tüm Bel Sen Samsun Şubesi Kadın Sekreteri Emine Uyarer, Dünya Barış Günü'nde mesaj yayınladı.  Uyarer, "Savaşların öncesinde eşitsizlikler, sömürü, hak gaspları, aşırı kar hırsı, milliyetçilik, kamplaşma ve silahlanma artıyor. Halklar ve emekçiler arası düşmanlıklar geliştiriliyor "dedi. 

ÖRGÜSÜZLÜK DAYATILIYOR 

Uyarer, "Emperyalistler ve gerici-dikta güçler kendi elleriyle yarattıkları mülteciliği ve göçmenliği milliyetçiliğin, ırkçılığın yükseltilmesinin, halklar arasında düşmanlığın körüklenmesinin aracı haline getiriyor. Göçmen emeği ucuz ve güvencesiz çalışma koşullarında sermayeye sunuluyor. Sermaye birçok ülkede sağcı ve muhafazakâr partileri iktidara getiriyor. Demokratik talepler bastırılıyor, örgütsüzlük dayatılıyor. Muhalif kurumlar gibi sendikalar da kapatılıyor ya da işlevsiz hale getiriliyor "dedi. 


 

Zekeriya Fırat

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.