Samsun'un Havza İlçesi'nde bulunan Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde turizm eğitimi gören 24 öğrenci, staj yapmak üzere Antalya Kemer'de bulunan Clup Marco Polo Oteli'ne gitti.
MESLEKİ TECRÜBE SAHİBİ OLUYORLAR
Okul Müdürü Eyüp Aydoğdu stajın eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek; "Okulda teorik ve pratik bilgiler ile donatılan öğrencilerimiz yapmış oldukları staj ile bu eğitimlerini kalıcı hale getiriyorlar. Aynı zamanda bu stajlar öğrencilerimizin mesleki tecrübe edinmelerini de sağlamakta. Turizm sektöründe yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılama konusunda okullarımız önemli bir misyon üstlenmekte" dedi.
Havza Otogar ve Metro Turizm İşletme Sahibi Emre Şimşir ise kendilerinin de turizmin farklı bir sektöründe hizmet verdiklerini ifade ederek; "Firma olarak turizm eğitimi alan öğrencilerimizi misafir etmekten onur duyduk. Her zaman öğrencilerimizin yanındayız ve desketcisiyiz" diye konuştu.
Kafilede öğretmenlerinin de eşlik ettiği turizm öğrencilerini, okul idarecileri ve öğrencilerin aileleri yolcu etti. Emin ÇEKİÇ