SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti
Türk Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Şahin: Türk Sağlık-Sen'i Yetkili Sendika Yapacağız

Türk Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Şahin: Türk Sağlık-Sen'i Yetkili Sendika Yapacağız

Hazır

Giriş: 24.11.2025 14:07 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi’nin genel kurulunda güven tazeleyen Başkan Gökhan Şahin, "Üyelerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Türk Sağlık-Sen’i Samsun’da yetkili sendika yapacağız, genel yetkiye hep birlikte kavuşacağız" dedi.

Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu, geniş katılımla gerçekleşti. Türk Sağlık-Sen mevcut Samsun İl Başkanı Gökhan Şahin, 86 delegenin yer aldığı kongrede tek listeyle seçime girerek oy birliğiyle yeniden başkan seçildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Kurulu belirlenerek yönetim, denetim ve disiplin kurullarının faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Asil ve yedek üyeleriyle üst kurul delegeleri seçildi.

AZİZ RUHLARI ŞAD OLSUN

Türk Sağlık-Sen Başkanı Gökhan Şahin, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski şube başkanı merhum Yaşar Çekli’yi rahmetle anarken, geçtiğimiz haftalarda Gürcistan sınırında düşen askeri uçakta şehitlik mertebesine ulaşan kahraman askerleri, “Bu topraklar için can veren yiğitlerimizin aziz ruhları şad olsun. Rabbim ailelerine sabır versin” diyerek andı.

SENDİKAMIZ 33 YILLIK ŞANLI BİR MÜCADELENİN ADIDIR

Sendikanın tarihine ve duruşuna değinen Gökhan Şahin, Türk Sağlık-Sen’in 33 yıllık mücadelesi boyunca çizgisinden sapmadan, milli ve manevi değerlere bağlı bir sendikal anlayış sürdürdüğünü vurguladı.

Gökhan Şahin, "Bu dava gücünü dirayetli ve yürekli insanlardan alıyor. Cumhuriyetimiz ve Türkiye’miz vazgeçilmezimizdir, rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

YETKİLİ SENDİKA MASAYI YÖNETEMEDİ

Geride kalan toplu sözleşme sürecine değinen Gökhan Şahin, yetkili sendikanın masayı yönetemediğini ve kamu çalışanlarının büyük bir kayba uğradığını savundu. TÜİK verilerine göre artan enflasyona dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Başkanı Şahin, “4 ayda gerçekleşen enflasyon, 6 aylık maaş artışını ikiye katladı” dedi.

Türk Sağlık-Sen Başkanı Gökhan Şahin, kamu çalışanlarının gelir kaybını önlemek için refah payının zorunluluk haline geldiğini belirterek, şu talepleri dile getirdi; "Enflasyon farkı gecikmeksizin maaşlara yansıtılmalı, kamudaki ücret adaletsizliği seyyanen zamla giderilmeli, 3600 ek gösterge tüm çalışanları kapsamalı, Tüm sağlık çalışanları için tek kalem maaş sistemi uygulanmalı."

ŞEFFAF VE TORPİLSİZ BİR DEVLET YÖNETİMİ İSTİYORUZ

Gökhan Şahin, Türk Sağlık-Sen’in sendikal ilkelerini şu sözlerle özetledi; "Türk devletinin bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, çalışanlar arasında ayrım gözetmeyen, şeffaf, üretken ve sorumlu bir sendikacılık anlayışını benimsiyoruz."

MÜCADELE EDENLER HER ZAMAN KAZANIR

Kongrede sendikanın sosyal faaliyetlerine değinen Gökhan Şahin, üyeler için hayat sigortası, konukevi, indirim anlaşmaları ve sigorta hizmetleri gibi sosyal kazanımlardan bahsetti; "Bizim derdimiz çalışanlardır. Üyelerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar hep mücadele edenlerdir."

BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE ZİRVEYE ULAŞACAĞIZ

Genel kurulun sonunda konuşmasını teşkilat birliğine vurgu yaparak tamamlayan Türk Sağlık-Sen Başkanı Gökhan Şahin, “Türk Sağlık-Sen’i Samsun’da yetkili sendika yapacağız, genel yetkiye hep birlikte kavuşacağız” dedi.

Gökhan Şahin, ayrıca Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Ahmet Keskin’e teşekkür ederek, “Her zaman arkamızda kaya gibi duran değerli ağabeyim Ahmet Keskin’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

SENDİKA YÖNETİCİLERİNE PLAKET VERİLDİ

Genel kurulun sonunda sendika yönetiminde daha önce görev yapan yöneticilere ve sendikaya katkı sunanlara günün anısına birer teşekkür plaketi verildi.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Genel kurul toplantısına MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ve başkan yardımcıları, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Keskin, şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Yaşar, TÜRKAV Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Emre Şahin, MHP Terme İlçe Başkanı Ercan Kaya, MHP Çarşamba İlçe Başkanı Özgen Alper Yalçın, Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Yalçın Sözen, Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Taner Tunç, Samsun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Altun, STK temsilcileri, delegeler ve sendika yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Nazım Akpınar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap