Samsun Bafra Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddeti protesto etti. Türk Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istediklerini söyledi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ YOK
Sağlık çalışanlarının, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet ürettiklerini ifade eden Çakmak, "Sağlık çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanların, bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir." dedi.

YAPTIRIM İSTİYORUZ
Kişinin, sağlık çalışanına şiddet uyguladığında belli bir süre ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamayacağını bilmesi gerektiğini ifade eden Çakmak, "Şiddetin, kendisine bir fatura çıkaracağını bilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz." diye konuştu. AA