Türkiye'nin 120 Yıllık Çay Devi Tirebolu 42 İflasın Eşiğinde

Türkiye'nin 120 Yıllık Çay Devi Tirebolu 42 İflasın Eşiğinde

Hazır

Giriş: 08.08.2024 16:35 Güncelleme: 08.08.2024 16:35
Küresel ekonomik krizin etkileri nedeniyle iflasın eşiğine gelen 120 yıllık çay şirketi Tirebolu 42 için İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordato kararı verdi.

Küresel ekonomik kriz, birçok şirketin kepenk kapatmasına neden olurken, son olarak Giresun menşeli önde gelen çay şirketi Tirebolu 42 de mali sıkıntılar nedeniyle iflasın eşiğine geldi. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket için konkordato kararı verdi.

120 YILLIK ŞİRKET İFLASIN EŞİĞİNDE

Kuruluşu 1905 yılına dayanan Tirebolu 42, mali sıkıntılar sebebiyle konkordato başvurusu yaptı. Son yıllarda yaşanan ekonomik krizler, 120 yıllık firmayı iflas noktasına getirdi.

MAHKEME KONKORDATO KARARI VERDİ

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında konkordato kararı vererek, alacaklıların alacaklarını bildirmesi için 15 gün süre tanıdı. Konkordato komiserliği, alacak bildirimlerinin belirtilen ofis adresine belgelenerek yapılması gerektiğini, 15 gün içinde yapılmayan bildirimlerin dikkate alınmayacağını belirtti.

KONKORDATO SÜRECİ VE YENİDEN YAPILANMA

Konkordato süreci, firmanın mali durumunu düzeltmek ve alacaklılara ödeme planı sunmak amacıyla başlatıldı. Tirebolu 42, bu süreçle birlikte yeniden yapılanmayı ve borçlarını ödemeyi hedefliyor. Alacaklılar, belirtilen süre içinde belgeleriyle birlikte alacak bildirimlerini yapabilirler.

 

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap