ATATÜRK YOKSA BİZ DE YOKUZ
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa Finali öncesinde Suudi yetkililer tarafından yaratılan İstiklal Marşı ve Atatürk krizi, tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Kulüp Başkanları Ali Koç ve Dursun Özbek, Suudi yetkililerin bu tavrı karşısında dik bir duruş sergileyerek, “Atatürk yoksa biz de yokuz” dedi ve maça çıkmama kararı aldı.
IŞIKLARI AÇTIK, BAYRAKLARI ASTIK

Her iki başkanın da bu tavrı, Türkiye’den büyük destek gördü. Yaşanan bu gelişme sonrasında Yılport Samsunspor Kulübü, sosyal medya hesabından 19 Mayıs Stadyumu’nun fotoğrafı ile birlikte, “Işıkları açtık, bayrakları astık, Samsun’a bekliyoruz” mesajını paylaştı. Kırmızı-Beyazlıların bu paylaşımı, Türkiye’de de gündem oldu. Tüm ulusal kanallar, bu paylaşım için “Muhteşem” yorumunu yaptı.
EN ÇOK SAMSUN’A YAKIŞIR
Televizyon ve internet üzerinden yapılan tüm yayınlardaki yorumcular, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında gerçekleşecek olan Turkcell Süper Kupa Finali’nin en çok meşale şehir Samsun’a yakışacağı fikrinde birleşti. Konuyla alakalı olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun nasıl bir karar vereceği merakla beklenirken, taraftarlar finalin Samsun’da oynanmasını canı gönülden istiyor.





Davut Aktaş