Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suriye Dışişleri Bakanı Bassam Sabbagh ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir araya gelerek Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.
SURİYE’DEN TÜRKİYE VE ARAP BİRLİĞİ’NE ÇAĞRI
Suriye Dışişleri Bakanı Bassam Sabbagh, zirvede yaptığı açıklamada Türkiye ve Arap Birliği’ni Suriye konusuyla ilgili düzenlenecek toplantıya çağıracaklarını duyurdu. Bu karar, Suriye'deki siyasi ve askeri süreçlerin ele alınmasında uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.
İRAN’DAN TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Suriye’nin Irak ve İran gibi terörizmin mağduru olduğunu belirtti. "Kendi ülkemizi korumak istiyorsak Suriye’yi savunmalıyız." diyen Arakçi, Suriye’ye olan desteğin devam edeceğini ve uluslararası toplumu Suriye’deki terörizmle mücadelede daha aktif olmaya davet etti.
Anadolu Ajansı