Samsun’da okurlarla yayıncıları ve yazarları buluşturacak olan 6. Karadeniz Kitap fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuara katılım yoğun oldu. Fuarın 15 - 23 Şubat 2020 tarihleri arasında 9 gün açık kalacağı öğrenildi.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
Açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın, CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, bürokratlar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Fuar temsili açılış kurdelesi ile hizmete girdi.

MOBİL KÜTÜPHANELER KURULACAK
Programın açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Her yere kitap her yerde kitap etkinliğinde şu anda 25 bine ulaştık. Bu kitaplarla bir merkez kütüphane kuracağız. Arkasından 100 tane mobil kütüphane kuracağız ve insanın olduğu her yerde küçük mini kütüphaneler kurarak kitapları okurlarla buluşturacağız. Buradan vatandaşlarımıza da tekrar söylemek isterim. ‘Lütfen okuduğunuz kitapları getirin irtibat noktalarına bunları teslim edin.’ Tabi ki bu kitap fuarı da bizin için çok anlamlı güzel bir imkan oldu. O yönüyle buradan yayıncı arkadaşlara tekrar ricamız şudur. ‘Lütfen kitapları fuar sonunda giderken kendinize yük etmeyin. Kitaplarınızı biz burada inşallah daha çok okura ulaştırmamız lazım"dedi.

KÜTÜPHANELER 24 SAAT YAŞAMALI
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Kütüphaneleri sadece kitaplarla dolu bir yer değil aynı zamanda 24 saat yaşayan ve okurlarına o heyecanı yaşatan mekanlar olmasını arzu ediyorum. Bu şekilde olduğunda çok daha gelişeceğimizi düşünüyorum "dedi.

Vali Kaymak destek istedi
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de fuarda açtığı stantla ve her yere kitap her yerde kitap etkinliği için oluşturduğu kitap toplama noktaları ile yer aldı. Samsun Okuma Vakti’nin üçüncü yılında toplanacak bir milyon kitapla bir merkez kütüphane, 100 mobil kütüphane ve bin mini kütüphane oluşturulacak. Samsun Valisi Osman Kaymak’ta toplanan kitap sayının 25 bine ulaştığını açıklayarak törendeki konuşmasında fuardaki yayıncılardan da bu hedefe katkı vermelerini istedi. Feride İÇKİLLİ